Ashleigh Barty viert haar overwinning in de eerste ronde van Roland Garros.
NOS SportAangepast

Barty strompelend naar tweede ronde, Kvitová naar huis na val bij perspraatje

Ashleigh Barty heeft de eerste horde op Roland Garros moeizaam genomen. De Australische (1) was verre van fit, maar bleef vechten en rekende uiteindelijk met 6-4, 3-6, 6-2 af met Bernarda Pera.

Aanvankelijk leek er niet veel aan de hand voor de kampioene van 2019, die er vorig jaar door de coronapandemie niet bij was. De linkshandige Pera speelde goed, maar Barty won de set.

In de tweede set kreeg Barty steeds meer last van een bovenbeenblessure. Ze bewoog minder goed en was te afwachtend in de rally's. De Australische leek rijp voor de slacht, maar Pera (WTA-70) kon niet doordrukken en zag de Australische puur op karakter de zege grijpen.

Kvitová naar huis na val bij perspraatje

Voor Petra Kvitová zit het toernooi erop. De als achtste geplaatste Tsjechische trok zich terug vanwege een enkelblessure. Kvitová kwam zondag na haar partij met Greet Minnen, waarin ze een matchpoint overleefde, ongelukkig ten val tijdens het praten met de pers.

Jelina Svitolina drong net als Barty door tot de tweede ronde. De drievoudig kwartfinaliste won met 6-2, 7-5 van Océane Babel.

De Oekraïense (5) had aanvankelijk geen kind aan de 17-jarige Française, die van de organisatie een wildcard gekregen had en haar eerste partij op WTA-niveau speelde. In de eerste set oogde Babel onwennig, maar in de tweede set vond de nummer 1.052 van de wereld haar ritme.

Met agressief spel bracht ze Svitolina in de problemen. Babel kwam op 5-2, mede omdat Svitolina tien breekkansen om zeep hielp. De ervaren Oekraïense was echter niet van slag en pakte met vijf games op rij alsnog de zege.

Suárez viert rentree, verliest wel

Carla Suárez kwam bij haar rentree op de tennisbaan niet door de eerste ronde. De 32-jarige Spaanse verloor met 6-3, 6-7 (4), 4-6 van de Amerikaanse Sloane Stephens.

Carla Suárez baalt in haar partij tegen Sloane Stephens

Suárez was zou vorig jaar op de US Open afscheid nemen van de wedstrijdsport. Enkele maanden eerder werd echter bij haar lymfeklierkanker geconstateerd. De voormalig nummer zes van de wereld werd lange tijd behandeld en kwam de ziekte te boven. Daarop besloot ze nog één keer alle grandslamtoernooien te spelen.

Suárez beleefde een prima start en was tegen de verliezend finaliste van 2018 twee punten verwijderd van de zege toen ze in de tweede set serveerde voor de wedstrijd. Stephens brak echter haar opslag waarna in de derde set langzaam de energie uit het lijf van Suárez vloeide.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl