Federer wint overtuigend bij rentree op Roland Garros Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Roger Federer heeft bij zijn rentree op Roland Garros korte metten gemaakt met Denis Istomin. De Zwitser, die vorig jaar vanwege een knieoperatie ontbrak in Parijs en in maart na ruim een jaar afwezigheid terugkeerde in het circuit, won eenvoudig in drie sets: 6-2, 6-4, 6-3.

Federer schreef Roland Garros in 2009 op zijn naam en trof maandag in Istomin een makkelijke tegenstander om op te warmen voor zijn eerste grandslamtoernooi sinds de halve eindstrijd van de Australian Open in 2020.

De Oezbeek maakte het hem met zijn vlakke en ook voorspelbare slagen eigenlijk geen moment lastig en na zo'n anderhalf uur was de klus al geklaard. Dat Federer in augustus 40 jaar wordt, was niet te zien: de twintigvoudig grandslamwinnaar oogde nog altijd soepel, gretig en doortastend en zelfs Istomin leek daarvan te genieten.

Daniil Medvedev AFP

Eerder op de dag lukte het Daniil Medvedev voor de eerste keer om door te dringen tot de tweede ronde op het toernooi. De als tweede geplaatste Rus, voor de vijfde keer van de partij op het grandslamtoernooi in Parijs, gaf de Kazach Aleksandr Boeblik met 6-3, 6-3, 7-5 het nakijken.

Medvedev trof het met de tegenstander, wiens spel evenmin optimaal tot zijn recht komt op gravel. Hardcourt geniet hun beider voorkeur, vooral ook omdat op die ondergrond een harde opslag een voornaam wapen is. Boeblik voegt daar vaak een verrassingselement aan toe, zoals een onderhandse service.

Medvedev steunt doorgaans ook op een sterke backhand en die gaf tegen Boeblik de doorslag, vooral bij volleys. Boeblik kwam in de derde set nog wel met 5-3 voor, maar won daarna geen enkele game meer.

Sinner overleeft matchpoint

Jannik Sinner boekte een zwaarbevochten overwinning op Pierre-Hugues Herbert. De Fransman (ATP-85) kreeg zelfs nog een matchpoint in de vierde set, maar de jonge Italiaan (ATP-19) trok uiteindelijk met 6-1, 4-6, 6-7 (4), 7-5, 6-4 aan het langste eind.

Jannik Sinner Pro Shots

Sinner, vorig jaar kwartfinalist in Parijs, won redelijk eenvoudig de eerste set, waarna Herbert, luidruchtig gesteund door het thuispubliek, het duel in zijn voordeel leek te gaan beslissen. In de vierde set liet hij vijf kansen liggen om op 5-3 te komen en bij 5-4 was Herbert ook nog eens maar één punt van de zege verwijderd.

De 19-jarige Sinner bleef er koel onder, sleepte er alsnog een vijfde set uit en serveerde daarin na een vroege break de wedstrijd soepel uit.

STER reclame