Serena Williams
NOS SportAangepast

Williams hapert even, maar stoomt dan door op Roland Garros

Serena Williams overtuigde niet, maar slaagde er wel in de tweede ronde van Roland Garros te bereiken. In twee sets was de 39-jarige Amerikaanse te sterk voor Irina-Camelia Begu met 7-6, 6-2.

In de eerste set leek er geen vuiltje aan de lucht. De Amerikaanse leidde met 5-2 toen er zand in de motor kwam. Ze verloor vier games op rij, maar dwong met een break toch nog een tiebreak af, waarin de drievoudige kampioene twee setpoints voor Begu overleefde.

Pas diep in de tweede set brak het verzet van de Roemeense. Na een uur en drie kwartier kreeg Williams twee matchpoints en ze had aan het eerste genoeg om de wedstrijd te beslissen.

Spelen in de avond

De partij kende behalve de winst van Williams nog een ander hoogtepunt: het was de eerste avondpartij ooit. Omdat het Court Philippe-Chatrier is voorzien van een dak kan er nu ook 's avonds worden getennist. Publiek zat er echter nog niet, in Frankrijk geldt nog een avondklok tot 21.00 uur.

Iga Swiatek

Titelhoudster Iga Swiatek sierde eerder op de dag haar 20ste verjaardag op met een simpele zege op leeftijdgenote Kaja Juvan. De als achtste geplaatste Poolse stuurde haar Sloveense opponente (WTA-101) met 6-0, 7-5 naar de uitgang.

In de aanloop naar Parijs boog Swiatek in de achtste finales in Madrid nog voor Ashleigh Barty, de mondiale nummer één, om vervolgens vertrouwen te tanken met de toernooizege op de gravelbanen in Rome.

Juvan werd in de eerste set dan ook overdonderd door Swiatek, die niet alleen uitstekend serveerde, maar met aanvallend en vooral gevarieerd spel ook strak de regie in handen nam. In de tweede set kon Juvan wel goed mee, al slaagde ze er bij 5-6, 40-0 niet in om nog een tiebreak af te dwingen.

Sofia Kenin in actie tegen Jelena Ostapenko

Sofia Kenin, de nummer vijf van de wereld, had een derde set nodig om de Letse Jelena Ostapenko (WTA-44) te verslaan. In de twee uur durende wedstrijd won Kenin de eerste set met 6-4.

In de tweede set kwam de finalist van vorig jaar in de problemen toen Ostapenko al snel op 4-1 kwam. Kenin vocht zich nog wel terug naar 4-4, maar moest de tweede set toch aan Ostapenko laten met 4-6. Kenin herpakte zich echter in de derde set en won deze met 6-3.

Eerste topper eruit

De als zesde geplaatste Bianca Andreescu ging onderuit tegen de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-85); 7-6, 6-7, 7-9. Met veel moeite wist Andreescu pas na ruim een uur spelen de eerste set te winnen door de tiebreak met 7-1 te winnen.

In de set daarna waren de rollen omgedraaid en won Zidansek de tiebreak met 7-2. In de allesbeslissende derde set trok de Sloveense uiteindelijk aan het langste eind. Adreescu, winnares van de US Open in 2019, is de eerste topper die het toernooi moet verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl