NAC rekent op twaalfde man: 'Hopen dat publiek ons er doorheen sleept'

NAC Breda en NEC strijden zondag vanaf 18.00 uur in de finale van de play-offs om een plek in de eredivisie. Met een vijfde en zevende plaats in het reguliere seizoen kunnen beide clubs niet spreken van een goed seizoen, maar voor één van de twee is dat zondagavond snel vergeten.

Er zijn 2.500 supporters toegestaan bij de finale en die kunnen er een echt 'Avondje NAC' van maken. De Bredase club hoopt dat de fans de ploeg net dat duwtje in de rug kunnen geven richting de eredivisie. "Laten we hopen dat het publiek ons erdoorheen sleept", zegt trainer Maurice Steijn.

'Goudhaantje'

Spits Mario Bilate weet wat het is om wedstrijden om promotie te spelen. In 2018 promoveerde hij met FC Emmen door Sparta te verslaan en een jaar later schoot hij RKC Waalwijk ver in blessuretijd vanaf de strafschopstip naar een spectaculaire 5-4 zege op Go Ahead Eagles.

Mario Bilate en RKC-keeper Etienne Vaessen in 2019 na de zege op Go Ahead Pro Shots

"Ik ben een beetje goudhaantje geweest en hoop dat het dit keer weer zo is", zegt Bilate. Zijn geheim? "Niet met negatieve druk het veld opgaan. Goed beseffen wat er op het spel staat en genieten van het moment."

'We moeten niet, we willen graag'

Twintig sponsoren van NAC hebben de promotiebonus voor de spelersgroep verhoogd van 65.000 naar 100.000 euro, de supporters willen graag een stapje omhoog. Maar van druk om te promoveren wil trainer Steijn toch niet spreken.

"Toen ik vorig jaar begon, hebben we afgesproken dat we binnen twee jaar moeten promoveren", zegt Steijn. "Dit jaar willen we graag. Dat moeten heb ik bewust weggelaten bij de spelers. Je moet het echt willen."

STER reclame