1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP / NOS
NOS Nieuws

Wekdienst 22/5: Finale Eurovisie Songfestival • Catshuisoverleg over middelbare scholen

Goedemorgen! Vanavond is het eindelijk zo ver: de finale van het Eurovisie Songfestival op Nederlandse bodem. In Ahoy strijden 26 landen om de titel. En in het Catshuis wordt overlegd over het versoepelen van coronamaatregelen op middelbare scholen.

Vandaag valt op veel plaatsen van tijd tot tijd regen. Later breekt de zon vaker door. Er waait een stevige westenwind en het wordt maximaal 14 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Ahoy Rotterdam vindt de finale van het Eurovisie Songfestival plaats. In totaal strijden 26 landen om de titel. De Nederlandse inzending Jeangu Macrooy is als 23e aan de beurt. De finale is vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1 en ons liveblog te volgen op NOS.nl.
  • Het demissionaire kabinet praat in het Catshuis over een eventuele verruiming van de coronamaatregelen in het voortgezet onderwijs. Het is mogelijk dat middelbare scholieren vanaf 31 mei weer alle dagen naar school kunnen.
  • De zes verdachten van de zeer gewelddadige overval in Amsterdam-Noord staan voor de rechter-commissaris. Die beslist of ze langer moeten blijven zitten.

Wat heb je gemist?

In Amsterdam zijn vijf mensen op straat neergestoken. Een van de slachtoffers is overleden. Agenten hebben een man van 29 uit Amstelveen opgepakt. De slachtoffers werden rond kwart over 11 afzonderlijk van elkaar gestoken. Dat gebeurde in de omgeving van de Ferdinand Bolstraat in de wijk De Pijp.

De verdachte werd kort daarna opgepakt. Er zijn geen directe aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief, zegt de politie. Wel worden alle opties nog opengehouden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

"Yu no man broko mi", zingt de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy vanavond tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Oftewel: "Je kunt me niet breken". Zijn nummer Birth of a new Age zingt hij deels in het Sranantongo, de taal die in Suriname wordt gesproken.

In zijn geboorteland Suriname leven ze daarom extra mee met het liedjesfestijn:

Suriname trots dat Sranantongo klinkt tijdens het Songfestival

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl