Welten met hamstringblessure van het veld

Lidewij Welten moet vrezen voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. De 30-jarige sterspeelster van Den Bosch liep in de laatste minuut van de finale van de play-offs in de hoofdklasse - tegen Amsterdam - een hamstringblessure aan haar linkerbeen op.

De Europese kampioenschappen, die van 4 tot en met 13 juni in Amstelveen worden afgewerkt, zijn volgens Welten sowieso geen haalbare kaart. "Daar heb ik al een streep door gezet", was ze stellig na afloop van de finale.

Of ze met haar ploeggenoten van het Nederlands elftal over twee maanden in het vliegtuig richting Tokio stapt, is hoogst onzeker, zo gaf ze zelf aan. "Dat zal moeten blijken."

Pees beschadigd?

Als ervaringsdeskundige temperde Welten, goed voor 212 interlands op haar curriculum vitae, alvast het optimisme. "Als het een verrekking blijkt te zijn, mag ik heel blij zijn."

De hockeyster, die een MRI-scan wacht, is voorbereid op slecht nieuws. "Ik heb eerder al een soortgelijke blessure opgelopen, al was dat toen aan mijn andere been. Destijds had ik een scheur in mijn hamstring en dit voelt precies hetzelfde aan. De vraag is alleen of mijn pees ook beschadigd is. Dat zal nader onderzoek moeten uitwijzen. Zoals het nu aanvoelt, vrees ik voor het ergste."

Welten: 'EK zet ik al een streep doorheen, Spelen moet nog blijken'

Met de blessure van Welten is de ziekenboeg van Oranje verder uitgebreid. Zo kampt Xan de Waard met ontstekingen in pezen van haar benen en vocht bij haar schaambeen en brak Eva de Goede eerder haar pols tijdens de Euro Hockey League, al verloopt het herstel van de tweevoudig beste hockeyster ter wereld voorspoedig.

Mogelijk is De Goede, die ontbrak bij de duels in de finale van de play-offs, volgende maand ook al inzetbaar tijdens de Europese titelstrijd.

STER reclame