Eva de Goede kan hoogstwaarschijnlijk niet meedoen aan de Europese kampioenschappen hockey, die van 4 tot en met 13 juni plaatsvinden in Amstelveen. De aanvoerder van Amsterdam brak zondag haar linkerpols toen ze bij een botsing met keepster Gibson van Der Club an der Alster ongelukkig ten val kwam.

Bekijk hieronder hoe Eva de Goede zondag de blessure opliep:

De Goede breekt haar pols en verlaat geëmotioneerd het veld Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wel denkt ze op tijd hersteld te zijn om ruim een maand later op de Olympische Spelen in actie te komen, waar ze met Oranje op haar derde goud jaagt met de vrouwenploeg. Op 24 juli speelt Nederland de eerste poulewedstrijd tegen India.

De 32-jarige international, die donderdag een operatie zal ondergaan, gaat ervan uit dat het herstel drie maanden in beslag gaat nemen. Ook de play-offs om de landstitel, die op 5 mei beginnen, zal De Goede aan zich voorbij moeten laten gaan.

De Goede werd door de internationale hockeybond (FIH) tot twee keer toe uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Ze won de prijs in 2018 en 2019, vooralsnog de laatste twee jaar dat de prijs werd uitgereikt.

Bekijk hieronder de wedstrijd waarin Amsterdam brons won in de EHL:

Amsterdam verslaat Der Club an der Alster en wint brons in Euro Hockey League Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame