Amsterdam verslaat Der Club an der Alster en wint brons in Euro Hockey League Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De vrouwen van Amsterdam hebben beslag gelegd op de bronzen medaille in de troostfinale van de Euro Hockey League. In het eigen Wagener-stadion won de ploeg met 4-2 van het Duitse Der Club an der Alster.

Naast de blijdschap was het wegvallen van Oranje-international Eva de Goede een domper. Ze verliet emotioneel het veld met een gebroken pols.

Daarmee komen mogelijk het EK en de Olympische Spelen in gevaar voor de 233-voudig international. Het EK staat van 4 tot en met 13 juni op het programma. De Spelen beginnen op 23 juli.

De Goede breekt haar pols en verlaat geëmotioneerd het veld Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Amsterdam opende tegen Der Club an der Alster de score na een prachtige solo van Freeke Moes. De aanvalster passeerde op behendige wijze drie speelsters en liet keepster Amy Gibson met een snoeiharde kogel kansloos.

Niet lang daarna stond het alweer gelijk. Uit de eerste de beste strafcorner voor Der Club an der Alster was Hanna Granitzki attent en maakte met een tip-in 1-1.

Na de Duitse treffer viel De Goede weg.

Freeke Moes was twee keer trefzeker. Pro Shots

Felice Albers zette Amsterdam in het vervolg weer op voorsprong. De international draafde sierlijk door de Duitse defensie en opnieuw was Gibson kansloos: 2-1. Na de Amsterdamse treffer verschoof het initiatief weer naar Alster en opnieuw was een strafcorner aanleiding voor een treffer.

In eerste instantie mislukte de opzet van de Duitsers, maar in de herkansing zorgde Hannah Gablac met opnieuw een tip-in voor de gelijkmaker.

De beslissing

De beslissing viel in het laatste kwart. In een tijdsbestek van drie minuten besliste Amsterdam de wedstrijd in haar voordeel. Eerst zette Fay van der Elst haar ploeg op 3-2, daarna maakte Moes met haar tweede een einde aan de Duitse illusies.

Bij de mannen legde Royal Léopold Club beslag op de derde plek. De Belgische ploeg, die zaterdag in de halve finale na shoot-outs van Bloemendaal verloor, won met 4-2 van Uhlenhorst Mülheim.

De EHL-finales zijn maandag live te zien op NPO1, NOS.nl en in de NOS-app.

NOS

STER reclame