Het was even schrikken, maar inmiddels heeft hockeyster Eva de Goede er weer vertrouwen in dat ze voor de Olympische Spelen hersteld is van haar polsblessure.

De Goede brak haar pols toen ze een week geleden met haar club Amsterdam om de derde plaats in de Euro Hockey League speelde. Een paar dagen later ging ze onder het mes. Die operatie is succesvol verlopen, vertelt ze in onderstaande video.

Hockeyster De Goede hoopt na polsoperatie op Spelen: 'Doel is nog haalbaar'

"De arts was tevreden, dus dan ben ik ook al snel tevreden. Hij heef er een plaatje in gedaan en zei: ik heb er ook nog wat extra schroeven in gedaan zodat het in ieder geval goed vastzit, zodat ik hopelijk straks weer lekker kan spelen", aldus De Goede.

De Goede kan hoogstwaarschijnlijk niet meedoen aan de Europese kampioenschappen hockey, die van 4 tot en met 13 juni plaatsvinden in Amstelveen.

Doel haalbaar

De Spelen, die op 23 juli beginnen in Tokio, denkt ze wel te halen. "Dat is voor mij nog steeds het doel. Voor mij is dat doel nog haalbaar. Ik vertrouw erop dat het helemaal goed gaat komen", aldus De Goede, die in 2018 en 2019 werd uitgeroepen tot beste hockeyster van de wereld.

STER reclame