Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer hebben hun eerste partij als duo gewonnen. Bij het ATP-toernooi van Rome werd het Italiaanse koppel Cecchinato/Travaglia met 4-6, 6-1, 10-7 verslagen.

Het toernooi moet het startpunt zijn van een lange en succesvolle samenwerking tussen de twee beste dubbelspecialisten van Nederland. Koolhof en Rojer, die allebei successen hebben gevierd met andere partners, kondigden eind april hun samenwerking aan en hopen samen naar de Olympische Spelen te gaan.

De 32-jarige Koolhof, de nummer dertien van de wereldranglijst in het dubbelspel, verraste in november nog door aan de zijde van de Kroaat Nikola Mektic de ATP Finals te winnen. Na die winst werd de Pool Lukasz Kubot zijn dubbelpartner, maar aan die samenwerking kwam na vier maanden een einde vanwege teleurstellende resultaten.

Jean-Julien Rojer (rechts) met zijn toenmalige partner Horia Tecau na Wimbledon-winst in 2015 ANP

Koolhof kwam uit bij de 39-jarige Jean-Julien Rojer, die na een korte samenwerking brak met de Braziliaan Marcelo Melo. Rojer vierde zijn grootste successen met Horia Tecau. Met de Roemeen won de huidige nummer 28 van de wereldranglijst onder meer Wimbledon (2015) en de US Open (2019) in het herendubbelspel.

Koolhof speelde in het verleden al eerder met een landgenoot als dubbelpartner. Hij vormde een koppel met Matwé Middelkoop en met Robin Haase, maar successen op de grote toernooien bleven uit.

Koolhof en Rojer nemen het in de volgende ronde op tegen het Uruguayaans-Ecuadoraanse duo Behar/Escobar. Een andere Nederlandse deelnemer aan het toernooi, Matwé Middelkoop, komt met zijn dubbelpartner Marcelo Arévalo woensdag in actie.

STER reclame