Wesley Koolhof ANP

Tennissers Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, de twee beste dubbelspecialisten die Nederland heeft, slaan de handen ineen. Vanaf het graveltoernooi in Rome, dat op 9 mei begint, gaan de twee samen verder op de internationale ATP Tour.

"De teams voor de Spelen zijn nog niet zeker, maar daar kan deze samenwerking wel bij helpen", verklaart Koolhof, de mondiale nummer twaalf op dubbelgebied.

De 32-jarige Koolhof, die eind vorig seizoen nog verraste door de ATP Finals te winnen aan de zijde van de Kroaat Nikola Mektic, speelde sinds begin 2021 met de Pool Lukasz Kubot, maar aan die samenwerking komt een einde vanwege teleurstellende resultaten.

2020: dubbelspecialisten Koolhof en Mektic zegevieren bij ATP Finals Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ook de ervaren Rojer (39) - nummer 27 van de wereld - neemt afscheid van zijn partner, de Braziliaan Marcelo Melo. Rojer won in het verleden al eens Wimbledon (2015) en de US Open (2017) in het herendubbelspel.

In het verleden vormde Koolhof ook al een koppel met de Nederlander Matwé Middelkoop en hij speelde nog samen met Robin Haase. Maar succes op een groot toernooi als een Grand Slam of de Spelen bleef met hen uit.

Rojer en Koolhof tijdens een Davis Cup-ontmoeting in 2019 ANP

STER reclame