Fabio Jakobsen Getty Images

Fabio Jakobsen heeft op sociale media zijn onvrede geuit over uitspraken die Dylan Groenewegen heeft gedaan met betrekking tot de ontmoeting die de twee renners hebben gehad. Volgens Jakobsen heeft Groenewegen ook geen excuses aan hem aangeboden.

"Ik was verbaasd toen ik de uitspraken van Dylan Groenewegen las over onze recente ontmoeting. Die ontmoeting was georganiseerd om tot een overeenstemming te komen over het ongeval in Polen", schrijft Jakobsen in het Engels op zijn Instagram- en twitterpagina.

"Het was de bedoeling dat de inhoud van die ontmoeting tussen ons en onze juridische teams zou blijven. Ik ben teleurgesteld over het feit dat Dylan in het openbaar over onze ontmoeting heeft gesproken. Dat zal ik niet doen."

Het is inmiddels negen maanden na de zware valpartij in de Ronde van Polen, waarbij Groenewegen van zijn lijn afweek met als gevolg dat Jakobsen op volle snelheid over de onveilige hekken vloog. Jakobsen, die zware verwondingen overhield aan de val, maakt inmiddels weer deel uit van het peloton. Groenewegen zat een straf van negen maanden uit en maakt zaterdag zijn rentree in de Ronde van Italië.

Afgelopen zondag vertelde Groenewegen voor de camera van de NOS hoe het met hem gaat en hoe hij de afgelopen periode beleefd heeft. In het gesprek vertelde hij ook beknopt over de ontmoeting met Jakobsen, al ging hij niet in op de inhoud van het gesprek.

Bekijk het gesprek hieronder.

Groenewegen leerde 'weer mens te worden' en wil in Giro ook weer sprinter zijn

"We hebben beiden ons verhaal kunnen doen. Wat ons op het hart lag, hebben we aan elkaar kunnen vertellen. Wat er precies besproken is, houd ik liever tussen Fabio en mij. Het belangrijkste is dat Fabio en ik elkaar weer in de ogen kunnen kijken. Dat is met het gesprek denk ik wel gelukt", zei Groenewegen.

'Geen excuses aangeboden'

Jakobsen schrijft echter dat hij nog geen overeenstemming bereikt heeft met zijn collega.

"Dylan heeft niet persoonlijk zijn excuses aan mij aangeboden. Ook heeft hij geen bereidheid getoond om enige verantwoordelijkheid voor zijn daden te nemen. Ik wil nog steeds graag tot overeenstemming komen met Dylan, maar daar zijn twee mensen voor nodig."

"Verdere procedures worden nu afgehandeld door mijn juridische team en om die reden kan ik verder geen commentaar geven", aldus Jakobsen, die deze week de Ronde van de Algarve rijdt.

STER reclame