Jumbo-Visma

Dylan Groenewegen maakt zijn rentree in de Giro d'Italia. De Nederlandse sprinter, die tot 7 mei een schorsing uitzit van negen maanden, is toegevoegd aan de selectie van Jumbo-Visma voor de eerste grote ronde van het jaar.

De Giro start op zaterdag 8 mei.

"Dylan heeft hard gewerkt, maar hij heeft geen wedstrijdritme en hij zal zijn plek weer moeten vinden in het peloton na alles wat er gebeurd is", zegt sportief directeur Merijn Zeeman.

Negen maanden

Groenewegen werd geschorst voor zijn aandeel in de zware valpartij in de Ronde van Polen op 5 augustus 2020. Hij week van zijn lijn af, met als gevolg dat Fabio Jakobsen op volle snelheid over de onveilige hekken vloog.

Bekijk in de videocarrousel hieronder het ongeluk en een fragment van het enige interview dat Dylan Groenewegen sindsdien op camera gaf.

Aanvankelijk zou Groenewegen pas in de Ronde van Hongarije weer opstappen, op 12 mei, maar het programma is aangepast.

"Het is mooi om te zien dat Fabio Jakobsen een goede terugkeer heeft meegemaakt in de Ronde van Turkije. Nu Dylan zijn schorsing er bijna opzit, hopen we dat hij hetzelfde meemaakt. Ik hoop dat iedereen hem die kans geeft", aldus Zeeman.

Meervoudig etappewinnaar in de Tour

De 27-jarige Groenewegen won in zijn loopbaan vier etappes in de Tour de France. De Giro en de Vuelta a España reed hij nog nooit.

STER reclame