ANP
NOS Nieuws

RIVM: 7344 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7344 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1338 minder dan gisteren.

Ook gemiddeld gezien daalt het aantal positieve coronatests. Afgelopen week werden gemiddeld 7564 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 8 procent minder dan de week ervoor.

NOS

Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests normaal gesproken hoger dan in de rest van de week. Dat komt doordat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat.

2704 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 2704 mensen met corona in het ziekenhuis, het hoogste aantal sinds 7 januari. Van hen liggen er 813 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Gisteren lagen er nog 2611 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 814 op de intensive care.

NOS

Bij het RIVM werden 20 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 11. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 17 doden per dag, tegen 20 doden per dag een week eerder.

NOS

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 5,2 miljoen prikken gezet. Dat is een gecorrigeerd cijfer, want het RIVM heeft het vaccinatiecijfer voor Nederland naar beneden bijgesteld. Het instituut telde eerder deze maand door een rekenfout 220.000 vaccinaties te veel.

Doordat de afgelopen week minder geprikt is dan gepland, raakt Nederland een beetje achterop bij de ons omringende landen.

NOS

Er zijn nu 167 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 168. De daling van de besmette verpleeghuizen is daar mee nagenoeg tot stilstand gekomen. Begin januari waren er nog meer dan 850 verpleeghuizen besmet.

NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl