ANP

Goedemorgen! Vijf Utrechtse cafés gaan open tijdens het testevenement Fieldlab cafés en Herman Tjeenk Willink ontvangt Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad.

De wekdienst liever luisteren?

De zon schijnt vandaag maar er zijn ook wolkenvelden en in de loop van de dag kunnen er een paar winterse buien vallen. Er waait een matige noordelijke wind en de temperatuur ligt vanmiddag rond 9 graden. De komende dagen blijft het droog met zonnige perioden. De temperatuur gaat langzaam iets omhoog. In de nachten kan het lokaal nog licht vriezen.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je verwachten?

  • Vijf Utrechtse cafés openen de deuren voor publiek bij wijze van experiment voor de heropening van de horeca. Gasten moeten een bewijs van deelname en een negatieve coronatest kunnen laten zien.
  • Ook Ouwehands Dierenpark in Rhenen opent de poorten. Het is de eerste dierentuin die op proef weer open mag. Bezoekers moeten een entreekaartje en een negatieve coronatest meenemen.
  • Informateur Herman Tjeenk Willink praat vandaag met voorzitter Mariëtte Hamer van de Sociaal-Economische Raad, het overlegorgaan van overheid, vakbonden en werkgevers. Het gesprek zal vooral gaan over de coronacrisis en de gevolgen voor de economie.
  • Liverpool moet in de kwartfinale van de Champions League een 3-1-achterstand goedmaken tegen Real Madrid. Borussia Dortmund moet de 2-1 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Manchester City rechtzetten. De wedstrijden beginnen om 21.00 uur,

Wat heb je gemist?

Nederland staat in de oneervolle top van Europese landen die bijdragen aan de ontbossing wereldwijd. Volgens een rapport van het Wereld Natuur Fonds is Nederland, samen met andere Europese landen als Duitsland, België en Frankrijk, verantwoordelijk voor tachtig procent van de ontbossing die wordt veroorzaakt door import van grondstoffen door EU-landen.

Als belangrijke exporteur van vlees heeft Nederland veel soja nodig voor veevoer. Om soja te verbouwen worden oerwouden en tropisch bos gekapt.

Het Wereld Natuur Fonds en Europese milieuorganisaties hopen op strenge Europese wetgeving om ontbossing tegen te gaan.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Gisteren was de eerste dag van de ramadan, de heilige vastenmaand voor moslims. 1 miljoen Nederlandse moslims vieren deze maand van bezinning, verzoening en naastenliefde, zo ook in deze moskee in Amsterdam.

Mohammed kookt honderden maaltijden tijdens de ramadan

Fijne dag!

STER reclame