Een coronateststraat
NOS NieuwsAangepast

7725 nieuwe besmettingen, ziekenhuisbezetting ongeveer gelijk

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7725 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 34 meer dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist: afgelopen week werden gemiddeld 6770 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 6 procent vergeleken met vorige week.

Het aantal besmettingen in Nederland ligt hoger dan in onze buurlanden. Vooral in het Verenigd Koninkrijk, dat flink doorprikt, is het aantal besmettingen flink gedaald.

In Nederland zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid inmiddels 3,1 miljoen vaccinaties geplaatst. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet om het aantal gevaccineerden.

Dat laatste aantal loopt momenteel achter op de oorspronkelijke planning. De prognose van het aantal ingeënte mensen is halverwege maart naar beneden bijgesteld.

In de ziekenhuizen bleef de bezetting ongeveer gelijk. Er liggen nu 2491 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2495), van wie 787 op de IC (gisteren: 784), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 23 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 41. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 21 doden per dag, tegen 23 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 177 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 195.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl