NOS Voetbal

Salonremise dreigt, maar bij Jong Oranje maken ze zich geen zorgen

Botman: 'We moeten een beetje hopen'

Voor de voetballers van Jong Oranje is er nog maar één kans om door te gaan naar de kwartfinales van het EK in Hongarije. Winst op het gastland is dinsdagavond noodzakelijk en dan nog is het niet zeker of de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi zich plaatst.

Mochten Roemenië en Duitsland het in het andere duel op een akkoordje gooien en gelijkspelen, dreigt uitschakeling. Sven Botman denkt echter dat het niet zover zal komen. "We hebben nog steeds het geloof dat we dit gaan halen", zegt hij in aanloop naar de cruciale wedstrijd met Hongarije.

"De kans is aanwezig, maar niet zo groot", zegt de verdediger van Lille over een eventueel 2-2 gelijkspel bij Duitsland-Roemenië. "Wij moeten gewoon zorgen dat we winnen en het liefst met twee doelpunten verschil."

PSV'er Cody Gakpo denkt ook dat de soep niet zo heet gegeten zal worden en is heel optimistisch. "De vooruitzichten zijn prima, we hebben het zelf in de hand. Als we de wedstrijd winnen, dan is de kans heel groot dat we doorgaan."

Gakpo: 'De vooruitzichten zijn prima'

Op de vraag of het mogelijk is om het op een akkoordje te gooien in een wedstrijd waar de belangen zo groot zijn is Botman stellig. "Het lijkt me niet dat ze bewust op 2-2 gaan spelen. Als een van de twee verliest, is het ook klaar. Het lijkt me sterk dat dat wordt afgesproken. Maar je hebt het niet in de hand, dus we moeten een beetje hopen."

Ook Gakpo vindt een salonremise onwaarschijnlijk. "Ik ben daar niet bang voor. Ik denk niet dat dat gebeuren", zegt hij. "Als dat wel gebeurt is het zonde, maar uiteindelijk hebben we het zelf gedaan door de eerste twee wedstrijden niet te winnen."

Stand Groep A

1. Duitsland 2-4 (+3)
2. Roemenië 2-4 (+1)
3. Nederland 2-2 (+0)
4. Hongarije 2-0 (-4)

De laatste groepswedstrijd van Jong Oranje op het EK, tegen Jong Hongarije, begint dinsdag om 18.00 uur en is live te zien op NPO Nieuws, NOS.nl en in de NOS-app. De voorbeschouwing begint om 17.50 uur.

Aanvoerder Teun Koopmeiners is geschorst. De middenvelder ontving in de eerste en tweede wedstrijd een gele kaart. Noa Lang heeft het EK verlaten, nadat hij geblesseerd is geraakt in het duel met Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl