Noa Lang ligt geblesseerd op de grond
NOS Voetbal

Lang haakt af bij Jong Oranje, ernst blessure nog niet bekend

Voor Noa Lang zit de groepsfase van het EK met Jong Oranje erop. De vleugelaanvaller raakte zaterdagavond in het duel met Jong Duitsland aan zijn bovenbeen geblesseerd en keert terug naar zijn werkgever Club Brugge.

Lang kwam in de eerste helft van de groepswedstrijd (1-1) in botsing met Teun Koopmeiners en bleef kermend van de pijn liggen. Even later verliet hij in tranen het veld.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig de kwetsuur van Lang is, maar een vervolg van de groepsfase zit er sowieso niet in. Bij Club Brugge wordt hij verder onderzocht.

Bondscoach Erwin van de Looi kan geen vervanger oproepen voor Lang, waardoor de selectie nu uit 22 spelers bestaat.

Bekijk hier de samenvatting van Jong Duitsland-Jong Oranje (1-1)

Dinsdag treft Jong Oranje in zijn laatste groepswedstrijd het reeds uitgeschakelde Jong Hongarije. Winst is noodzakelijk om de knock-outfase te kunnen bereiken.

Maar als Jong Duitsland en Jong Roemenië met minstens 2-2 gelijkspelen, eindigt het EK voor de formatie van Van de Looi toch. De drie landen staan dan op vijf punten, maar wegens het onderlinge doelsaldo is het dan einde oefening voor Jong Oranje.

Eindigt Jong Duitsland-Jong Roemenië in 1-1, dan komt het aan op het algehele doelsaldo. Een zege met twee goals verschil op de Hongaren is in dat geval voldoende (of eentje met één goal verschil, maar dan wel 3-2 of hoger).

Stand Groep A

1. Duitsland 2-4 (+3)
2. Roemenië 2-4 (+1)
3. Nederland 2-2 (+0)
4. Hongarije 2-0 (-4)

De laatste groepswedstrijd van Jong Oranje op het EK, tegen Jong Hongarije, begint dinsdag om 18.00 uur en is live te zien op NPO Nieuws, NOS.nl en in de NOS-app. De voorbeschouwing begint om 17.50 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl