NOS NieuwsAangepast

'Doden bij aanval op ziekenhuis in Syrische provincie Aleppo'

In het noordwesten van Syrië is een ondergronds ziekenhuis geraakt door artillerie van het regeringsleger. Het gebouw staat in de provincie Aleppo, in de stad Atareb. Die stad staat onder controle van rebellen.

De meeste bronnen spreken van vijf doden, maar volgens ziekenhuismedewerkers en ooggetuigen zijn er zeven mensen omgekomen, onder wie een moeder en een kind. Ook raakten zeker veertien medewerkers van het ziekenhuis gewond. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat geïnformeerd wordt door mensen uit de regio, sloegen granaten in bij de hoofdingang.

Dat zorgde voor heftige momenten in het ziekenhuis:

Doden en gewonden bij aanval op Syrisch ziekenhuis

De vrijwilligersorganisatie Witte Helmen, die actief is in het rebellengebied in Syrië, spreekt van een nieuwe terreurdaad van het Assad-regime.

Een paar uur na de aanval op het ziekenhuis hebben Russische gevechtsvliegtuigen trainingskampen van de tegenstanders van president Assad in het gebied aangevallen. Rusland steunt Assad in de strijd tegen de opstandelingen. Volgens ooggetuigen waren de aanvallen niet ver van vluchtelingenkampen dicht bij de grens met Turkije.

Gisteren voerde Turkije volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten luchtaanvallen uit op Koerdische doelen in Noord-Syrië. Of daar slachtoffers zijn gevallen is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl