Unnerstall in de Grolsch Veste. FC Twente

PSV-doelman Lars Unnerstall speelt volgend seizoen voor FC Twente. De dertigjarige Duitser komt transfervrij over uit Eindhoven en tekent voor vier seizoenen bij de club uit Enschede.

Twente sorteert daarmee voor op een vertrek van de huidige eerste doelman Joël Drommel. Drommel heeft aangegeven zijn contract niet te willen verlengen en schermt met interesse van meerdere clubs.

"Zoals bekend gaat Drommel komende zomer een volgende stap maken en we wilden niet te lang wachten om een goede ervaren keeper binnen te halen", zegt technisch directeur Jan Streuer van de Enschedese club.

Geen basisplaats

Unnerstall kwam in 2017 naar de eredivisie en speelde twee seizoenen voor VVV-Venlo voordat de sluitpost overstapte naar PSV. Bij PSV raakte de bijna twee meter lange Unnerstall dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan Yvon Mvogo.

De doelman groeide op bij Schalke 04, waar hij tot 47 wedstrijden in het eerste kwam. In 2014 maakte hij op huurbasis de overstap naar FC Aarau, waarna hij drie seizoenen uitkwam voor Fortuna Düsseldorf.

STER reclame