PSV ontsnapt met tweede keuze in slotfase aan puntenverlies tegen Sparta

Bekijk de samenvatting van PSV - Sparta Rotterdam

PSV heeft met hangen en wurgen thuis van Sparta gewonnen (1-0). De Eindhovenaren traden aan met een verkapte B-ploeg, wat een saaie wedstrijd tot gevolg had tegen de stugge Rotterdammers.

Donyell Malen, die na ruim een uur spelen net als Cody Gakpo en Noni Madueke alsnog aan de bak moest, schoot twaalf minuten voor tijd een strafschop in twee instanties binnen.

Trainer Roger Schmidt koos gezien het overvolle programma voor acht nieuwe spelers tegen Sparta. Van hen ging keeper Lars Unnerstall na een paar minuten al danig in de fout door onnodig ver zijn doel uit te komen. Lennart Thy omspeelde hem, maar schoot voor leeg doel naast.

Bekijk hieronder de reacties van Roger Schmidt, Donyell Malen en Henk Fraser:

"Ik had ook niet verwacht dat we de schoonheidsprijs gingen winnen", zei Schmidt, die zich ondanks de gelijke stad tot diep in de wedstrijd geen zorgen maakte over de goede afloop.

Sparta wacht geduldig

PSV genoot veruit het meeste balbezit, maar op een flits van Mario Götze na ontbrak het de thuisclub aan creativiteit. Sparta, al tevreden met de gelijke stand op het bord, wachtte geduldig op zijn kansen. En die kwamen er.

Bart Vriends leek vlak na rust een hoekschop binnen te koppen, maar werd vrij voor het doel door zijn eigen ploeggenoot Abdou Harroui in de weg gelopen. Verder liet Schmidt het niet komen.

Lennart Thy omspeelt Lars Unnerstall, maar schiet voor leeg doel naast

De drie aanvallende wissels van Schmidt leken te laat te komen, want op schoten van Eran Zahavi en Adrian Fein na was de thuisploeg niet meer gevaarlijk geweest. Tot de bal na een scrimmage op de stip ging en Malen geheel in de lijn van de wedstrijd in eerste instantie op de vuisten van Maduka Okoye schoot, maar met geluk de bal opnieuw voor zijn voeten kreeg.

Uiterst moeizaam haalde PSV zonder kleerscheuren het laatste fluitsignaal. Spartaan Danzell Gravenberch knalde nog van dichtbij over nadat hij Nick Viergever opzij had gezet.

PSV is door de zege Feyenoord voorbij en staat nu derde in de eredivisie, Sparta blijft tiende.