NOS SportAangepast

Williams en Osaka racen door eerste ronde Australian Open: 'Snel Super Bowl kijken'

Williams vlotjes door op Australian Open: 'Ik wil Super Bowl kijken'

Serena Williams is bij de Australian Open goed begonnen aan weer een nieuwe poging om het recordaantal van 24 grandslamtitels van Margaret Court te evenaren. Ze won in de eerste ronde met 6-1, 6-1 van de Duitse Laura Siegemund.

Voor een handvol enthousiaste toeschouwers liet de 39-jarige Amerikaanse zien dat haar service en forehand nog altijd van wereldklasse zijn. Ze denderde in sneltreinvaart over Siegemund heen en dat had een reden.

Super Bowl kijken

"Ik wil snel naar binnen en het restant van de Super Bowl kijken. Het is voor ons Amerikanen een van de grootste kampioenschappen die er is en Tom Brady is van mijn leeftijdsklasse", zei Williams in een interview op de baan.

Williams was het duel nog wel slap begonnen met een dubbele fout en het inleveren van haar service, maar vanaf de tweede game was de zevenvoudig Australian Open-kampioene ongenaakbaar.

Osaka blijft maar winnen

Ook Naomi Osaka, de kampioene van 2019, begon goed in Melbourne. De Japanse was met 6-1, 6-2 te sterk voor Anastasia Pavljoetsjenkova, de Russin die bij de vorige vier edities drie keer in de kwartfinales stond.

Naomi Osaka

Osaka heerste op alle fronten. Ze was in de rally's oppermachtig met haar sterke forehand, bewoog goed en kwam op eigen service amper in de problemen.

De Japanse heeft nu al vijftien wedstrijden op rij gewonnen, waaronder de US Open-finale in september.

Rentree Andreescu na vijftien maanden blessureleed

Voor Bianca Andreescu was het een grote dag. Na vijftien maanden blessureleed maakte de US Open-kampioen van 2019 haar rentree. En met succes. De nummer 9 van de wereld. die onder andere door een knieblessure heel 2020 niet in actie kon komen, won met 6-2, 4-6, 6-3 van de Roemeense Mihaela Buzarnescu.

Andreescu maakte aardig wat onnodige fouten en kreeg in de beslissende set bij 3-3 drie breakpoints tegen, maar de Canadese wist op tijd haar niveau op te krikken.

Bianca Andreescu

Simona Halep hoopt dit jaar voor het eerst de finale te halen in Melbourne. De Roemeense nummer twee van de wereld had een goede start met een 6-2, 6-1 overwinning op de Australische Lizette Cabrera.

Ook andere bekende namen als de Tsjechische Petra Kvitová en de Amerikaanse Venus Williams bereikten de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl