1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS SportAangepast

Voortvarende start Djokovic bij Australian Open, ook Thiem en Zverev door

Toernooifavoriet Novak Djokovic heeft bij de Australian Open in Melbourne een vlotte start beleefd. De Servische nummer één van de wereld maakte korte metten met de Fransman Jérémy Chardy: 6-3, 6-1, 6-2.

Chardy had alle dertien eerdere duels met Djokovic verloren en wist, nadat hij meteen zijn eerste opslaggame had ingeleverd, al hoe laat het was. Bij vlagen liet de nummer 61 van de wereld nog prima tennis zien, maar titelverdediger Djokovic was op alle fronten een klasse beter.

Thiem moet setpoint wegwerken

Op de eerste wedstrijddag waren er buiten de uitschakeling van Gaël Monfils geen grote verrassingen bij de mannen. Zo plaatsen Dominic Thiem en Alexander Zverev zich ondanks een stroeve start gewoon voor de tweede ronde.

AFP
Dominic Thiem

Thiem zette Michail Koekoesjkin uit Oekraïne opzij met 7-6 (2), 6-2, 6-3. De als derde geplaatste Oostenrijker werd in de eerste set twee keer gebroken en moest op 5-6 ook nog een setpoint wegwerken.

Vorig jaar verloor Thiem de finale van Djokovic, maar later dat jaar pakte hij bij de US Open wel zijn eerste grandslamtitel. Daarmee kwam er een einde aan een reeks van dertien grandslamtitels van Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer.

Zverev worstelt twee sets lang

Ook US Open-finalist Zverev, die zijn eerste grandslamtitel nog moet winnen, moest op gang komen in Melbourne. De als zesde geplaatste Duitser won met 6-7 (8), 7-6 (5), 6-3, 6-2 van de Amerikaan Marcos Giron.

"Het was niet heel goed, maar ik ben door", zei hij na afloop opgelucht.

AFP
Alexander Zverev

Na het verlies van de eerste leek Zverev met een break voorsprong in de tweede het lek boven te hebben. Toen hij echter voor de set serveerde, werd hij toch weer teruggebroken. Uit woede sloeg de Duitser een racket kapot.

Hij kreeg zichzelf weer onder controle, won de tweede tiebreak wel en had daarna duidelijk de overhand tegen Giron.

Natte ogen bij Monfils

De als tiende geplaatste Monfils werd uitgeschakeld door Emil Ruusuvuori uit Finland: 6-3, 4-6, 5-7, 6-3, 3-6. Het is de zevende nederlaag op rij voor de Fransman, die met natte ogen de baan verliet.

Monfils won de afgelopen twee jaar het ABN Amro-toernooi. Over drie weken verdedigt hij zijn titel weer in Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl