Inenting met het coronavaccin van Moderna
NOS Nieuws

Nederland heeft acht miljoen extra doses Moderna besteld

Nederland heeft acht miljoen extra doses van het Moderna-vaccin besteld. Tot nu toe was het kabinet niet ingegaan op een aanbod van de fabrikant, omdat het middel pas aan het einde van het jaar kon worden geleverd. Maar dat wordt nu het derde kwartaal.

Onder die voorwaarde gaat minister De Jonge van Volksgezondheid nu wel in op het aanbod, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Die hamerde er al eerder op dat er meer doses van Moderna moesten worden ingekocht. De Jonge denkt dat de aankoop binnenkort rond komt.

Al met al denkt Nederland tot en met het eerste kwartaal van 2022 over 84,5 miljoen vaccins van acht verschillende farmaceuten te beschikken. Nog niet alle middelen die Nederland wil inslaan, zijn goedgekeurd door het Europese medicijnagentschap EMA. Het gaat dan bijvoorbeeld om die van Janssen en CureVac.

Twee miljoen prikken

Intussen gaat het volgens De Jonge de goede kant op met het vaccineren. Vorige week kregen 200.000 mensen een prik. Deze week moeten dat er 250.000 worden. Aan het einde van de eerste week van maart moeten er zo'n twee miljoen vaccins zijn toegediend, is de bedoeling.

De Tweede Kamer spreekt vandaag met minister De Jonge over het datalek bij de GGD. Ook de trage start van het Nederlandse vaccinatieprogramma komt aan de orde. De minister kreeg al veel kritiek op zijn aanpak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl