Rico Verhoeven
NOS SportAangepast

Oppermachtige Verhoeven wint viermanstoernooi

Kickbokser Rico Verhoeven heeft in Rotterdam het zwaargewichttoernooi van kickboks-organisatie Glory gewonnen. Na eerder op de avond Hesdy Gerges verslagen te hebben, was hij in de finale na een ronde klaar met de Marokkaans-Nederlandse kickbokser Tarik Khbabez.

Al snel werd duidelijk dat Khbabez het Verhoeven niet echt moeilijk ging maken. Eerder op de avond vocht Khbabez met de Nederlander Levi Rigters en dat leverde een ware uitputtingsslag op.

In Rotterdam Ahoy liet Verhoeven zijn tegenstander eerst even uitrazen waarna hij het heft stevig in handen nam. Met een paar stevige stoten en wat flinke trappen aan de binnenkant van het been van zijn tegenstander, legde hij de druk vol op zijn tegenstander.

Na een rake trap van Verhoeven ging Khbabez neer en blesseerde daarbij zijn pols, waar hij enkele maanden geleden nog aan geopereerd is. Niet veel later bleek dat Khbabez niet verder kon en moest hij opgeven na de eerste ronde.

De tekst gaat verder onder de video's.

"Volgens mij ging het wel lekker", reageerde Verhoeven aan het einde van de avond. "Dit is wat ik wilde laten zien, ik wilde een ander level laten zien. Dat ging volgens mij redelijk volgens plan."

"Het is zoveel meer dan alleen maar stoten en trappen. Als het gewoon vechten was geweest, dan kon iedereen het wel. Ik probeer te laten zien dat ik er heel anders in ga. Heel tactisch en dat ik aan het schaken ben."

Verhoeven, wereldkampioen in het zwaargewicht, zou in eerste instantie zijn titel verdedigen tegen de Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik. Die moest zich onlangs vanwege een rugblessure terugtrekken waarop Glory besloot een toernooi uit te schrijven.

Gerges werd tien dagen geleden gevraagd het op te nemen tegen Verhoeven en ging graag in op de uitnodiging. Het gevecht tussen Verhoeven en Gerges kende een bijzondere aanloop.

 • ANP
  Rico Verhoeven (r) in gevecht met Tarik Khbabez
 • ANP
  Rico Verhoeven (l) in gevecht met Tarik Khbabez

Na afloop van het gevecht tussen Verhoeven en Badr Hari in december 2019 daagde Gerges Verhoeven uit op een persconferentie. Wat volgde was een verhitte woordenwisseling die zaterdagavond zijn climax kende.

Onder druk

Verhoeven wist Gerges al twee keer eerder te verslaan. In 2011 en 2012 was hij de meerdere van de Amsterdammer. Ook nu was hij duidelijk de betere. Verhoeven zette zijn tegenstander meteen onder druk en wist hem in de eerste ronde al flink te raken met een rechtse directe.

In de tweede ronde had Verhoeven ook duidelijk de overhand. Gerges kon zich alleen maar beperken tot tegenhouden en wist Verhoeven niet in de problemen te brengen. In de derde en laatste ronde bleef Verhoeven wederom simpel overeind en won hij het gevecht op punten.

Na het gevecht zochten de twee elkaar nog even op in de ring om elkaar met bewondering toe te spreken. "We hebben het in de ring uitgesproken. Hij zei: 'Je bent echt de beste' en ik waardeer dat enorm. Ik zei tegen hem: 'Je bent een monster dat je dit aanneemt tien dagen van tevoren.' Niets anders dan respect voor deze man."

 • ANP
  Rico Verhoeven (r) in gevecht met Hesdy Gerges
 • ANp
  Rico Verhoeven (l) in gevecht met Hesdy Gerges
 • ANp
  Rico Verhoeven (l) in gevecht met Hesdy Gerges

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl