NOS Sport

Verhoeven na staredown: 'Je moet niet zo tof doen, zeker niet tegen mij'

Nog een dag te gaan en dan mag kickbokser Rico Verhoeven eindelijk weer eens de ring in voor een gevecht. Na het afhaken van Jamal Ben Saddik met een rugblessure staat hij zaterdagavond tegenover Hesdy Gerges.

De zwaargewichtkampioen van kickboks-organisatie Glory is helemaal klaar voor het minitoernooi dat na de afzegging van Ben Saddik werd opgezet. "Honderd procent. Je bereidt je voor op iemand. Dat verandert en dan hoop je op een goede vervanger. Die hebben we gevonden. Er zit een randje aan en dat motiveert nog een beetje extra."

Gerges had maar weinig tijd om zich voor te bereiden op het gevecht met Verhoeven, maar denkt er zelf helemaal klaar voor te zijn. "Het was een beetje kort dag, maar ik ben altijd al redelijk fit. Mentaal ben ik supersterk en ik heb een echt vechtershart. Ik ben echt van plan oorlog te gaan voeren."

Tijdens de officiële weging en de daarbij behorende staredown met zijn tegenstander bleef het vooralsnog rustig. Dat was bij de vorige ontmoeting tussen de twee wel anders. Na afloop van het gevecht tussen Verhoeven en Badr Hari eind 2019 provoceerde Gerges Verhoeven, die daarna fel reageerde.

Bekijk hieronder de eerdere confrontatie tussen Verhoeven en Gerges. De tekst gaat verder onder de video.

Verhoeven laat zich provoceren op persconferentie: 'Ik sla je de hele ring door, pannenkoek!'

Na de staredown kwam Verhoeven nog even terug op dat moment. "Ik laat mij nu niet meeslepen door emoties. Ik zit er nu gefocust in, dat is het allerbelangrijkste."

Voor Gerges, die uitkijkt naar zijn gevecht, kan Verhoeven zijn borst nat maken. "Ik kom altijd om sensatie te brengen en alles te geven, ik wil niks achterlaten in de ring. Al moet ik daar doodgaan, dan ga ik daar dood, dat is ook wat mij kenmerkt."

Verhoeven kan de aanvallende stijl van Gerges wel waarderen, maar toch is hij vastberaden om de 'pannenkoek', zoals hij hem zelf noemde op de bewuste persconferentie, een lesje te leren.

"Je moet niet zo tof doen, zeker niet tegen mij. Dat gaan we morgen even laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl