Rico Verhoeven in de ring
NOS SportAangepast

Geblesseerde Ben Saddik zegt gevecht met Verhoeven af; vervanger gezocht

Het titelgevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik gaat op 30 januari niet door. De Belg is geblesseerd en heeft zich afgemeld bij organisator Glory.

Ben Saddik heeft op de training een rugblessure opgelopen. Volgens Glory verschijnt hij de komende maanden niet in de ring.

Zoektocht naar vervanger

De organisatie is nu op zoek naar een vervanger voor Ben Saddik. Die krijgt ruim een week de tijd om zich voor te bereiden op het gevecht met de wereldkampioen uit Brabant. De strijd zal nog altijd gaan om de wereldtitel.

9 december 2017: Rico Verhoeven en Jamal Saddik staan tegenover elkaar in de ring tijdens de GLORY 49

Verhoeven heeft zich al laten ontvallen dat hij graag in actie komt tegen Hesdy Gerges. Gerges laat op zijn beurt weten dat hij er klaar voor is om tegen Verhoeven te vechten.

Verhoeven en Gerges kregen het in 2019 aan de stok met elkaar na het wereldtitelgevecht van Verhoeven met Badr Hari. Verhoeven werd geprovoceerd door Gerges en was het op een gegeven moment helemaal zat:

Verhoeven laat zich provoceren op persconferentie: 'Ik sla je de hele ring door, pannenkoek!'

De 31-jarige Verhoeven is sinds 2014 wereldkampioen in het zwaargewicht. De laatste keer dat hij in actie kwam, was op 21 december 2019. Tegenstander Badr Hari gaf destijds geblesseerd op in een uitverkocht Gelredome.

Een jaar eerder boekte Ben Saddik zijn laatste succes, door met een gebroken hand een toernooi te winnen.

De twee troffen elkaar al twee keer. In 2011 was Ben Saddik de sterkste, in 2017 won Verhoeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl