NOS Sport

Verhoeven over gevecht met Gerges: 'Titel niet op het spel, wel mijn reputatie'

'Hij had een hele grote mond, daar reageerde ik best intens op'

Hij had wel weer zin in een uitdaging, Rico Verhoeven. De Nederlandse kickbokser, wereldkampioen in het zwaargewicht bij Glory, keek uit naar zijn titelgevecht met Jamal Ben Saddik op 30 januari, maar door een rugblessure van de dertigjarige Marokkaan ging die partij niet door. Er kwam deze week een tussenoplossing.

Van een titelgevecht is geen sprake meer. Verhoeven legt uit waarom: "Niet iedereen mag tegen mij vechten. Degene die nu het recht had, viel uit. Dan gaan we kijken op de ranglijst wie de volgende zou kunnen zijn. Dat was Benjamin Adegbuyi, maar die heeft natuurlijk net gevochten (overwinning tegen Badr Hari, red.). Hij kon de wedstrijd ook niet aannemen."

"Zo gingen we het lijstje af. En we kwamen op het punt dat er eigenlijk geen rechtmatige tegenstander was voor de titel..." De organisatie bedacht een toernooivorm en kwam met Hesdy Gerges op de proppen. De man die al eens een verbale confrontatie zocht met Verhoeven.

Hesdy Gerges

"Hij kwam eens een persconferentie binnendringen. Hij had een hele grote mond. Hij had zijn mening helemaal klaar. Daar reageerde ik best intens op. En dat is een beetje door gaan sudderen het afgelopen jaar. Als je dan toch nu in de nood op zoek bent naar een geduchte, goede tegenstander, dan is dit er zeker één."

De partij tegen Gerges is er één in een commercieel toernooi. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van de partij tussen het talent Levi Rigters en Glory-debutant Tarik Khbabez.

Bekijk hieronder de verbale clash tussen Rico Verhoeven en Hesdy Gerges in december 2019:

December 2019: 'Ik sla je de hele ring door, pannenkoek!'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl