Valenti Rossi (Moto GP) op het circuit van Jerez AFP

Twee maanden voor de start van het nieuwe WK-seizoen voor de motorcoureurs zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de kalender. De GP's van Argentinië en de Verenigde Staten, die begin april verreden zouden worden, worden verplaatst naar later dit jaar.

Het seizoen gaat, zoals gepland, van start met een grand prix in Qatar op 28 maart. Om het gat begin april op te vullen, is er een week later (4 april) een tweede race op het circuit van Losail, namelijk de Grote Prijs van Doha.

Vervolgens verkassen de motorcoureurs naar Europa, waar op 18 april de GP van Portugal op het programma staat. De race op het circuit van Portimão is ook nieuw op de kalender. De TT van Assen staat voor 27 juni op het programma. Vorig jaar kon de TT niet doorgaan vanwege de coronacrisis.

Nog geen nieuwe datum

Voor de GP's van Argentinië en de VS is nog geen nieuwe datum gepland. Op dit moment staan er negentien wedstrijden op de kalender van de MotoGP, de Moto2 en Moto3. De Nederlander Bo Bendsneyder komt net als vorig seizoen uit in de Moto2-klasse.

STER reclame