Bo Bendsneyder
NOS Sport

Bendsneyder dankt grootouders en kan loopbaan toch in Moto2 voortzetten

Hij had zich al berust in een stapje terug in de motorsport, maar Bo Bendsneyder zal komend seizoen alsnog te zien zijn in de Moto2. De 21-jarige Rotterdammer heeft getekend voor het Pertamina Mandalika SAG Team.

Bendsneyder wist niet beter of hij zou na twee seizoenen Moto3 en drie (magere) jaren in de Moto2 volgend jaar zijn kunsten gaan vertonen bij het Nederlandse EAB Racing in het WK Supersport, het kleine broertje van de Moto2. Hij ontving echter op het laatste moment een aanbod van het Pertamina Mandalika SAG Team, waarop hij gretig inging.

Indonesische roots

De nummer 23 van het afgelopen Moto2-seizoen dankt zijn nieuwe contract vooral aan zijn grootouders, daar het SAG Team vanwege de nieuwe hoofdsponsor op zoek was naar een coureur met Indonesische roots. Bendsneyders grootouders van vaderskant zijn in 1956 vanuit Surabaya, de hoofdstad van de provincie Oost-Java, naar Nederland verhuisd.

Bo Bendsneyder ligt in de bocht op het circuit van Jerez

De Rotterdammer, in wie zijn team een ambassadeur ziet voor de Indonesische motorsport, komt bij zijn nieuwe werkgever de 34-jarige Zwitser Tom Lüthi tegen, die als elfde eindigde in het WK-klassement. Bendsneyder sloot het, vanwege de coronapandemie laat op gang gekomen, Moto2-jaar af met drie races waarin hij zich in de punten reed en steeds voor Lühti finishte.

'Geweldige resultaten'

"Ik ben echt blij om volgend jaar voor het Pertamina Mandalika SAG Team te rijden", reageerde Bendsneyder, die bij EAB Racing een clausule had waardoor de late switch mogelijk was. "Ze zijn een team dat geweldige resultaten heeft laten zien en ik kan niet wachten om samen met hen het seizoen voor te bereiden."

Edu Perales, de teameigenaar van het Pertamina Mandalika SAG Team, toonde zich evenzeer verheugd. "Bo is een buitengewoon getalenteerd coureur die we al een tijdje volgen. We twijfelen er niet aan dat hij geweldige resultaten zal behalen, resultaten waarmee het team zich op het hoogste niveau kan handhaven."

Het nieuwe - twintig wedstrijden tellende - raceseizoen voor de MotoGP, Moto2 en Moto3 begint op 28 maart op het Losail International Circuit in Qatar.

Begin december zochten we Bendsneyder op, toen nog in de wetenschap dat hij een stapje terug zou moeten doen:

Bendsneyder houdt hoop op MotoGP: 'Ik heb laten zien dat ik kan rijden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl