Het songfestival vindt in mei plaats in de Rotterdamse Ahoy
NOS Nieuws

Half februari bekend hoe Eurovisie Songfestival eruitziet

Het Eurovisie Songfestival gaat in mei zonder al te veel aanpassingen door, hoopt organisator Sietse Bakker. Maar hoe het liedjesfestijn er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Half februari wordt de knoop daarover doorgehakt, zegt Bakker.

Vorig jaar zijn vier scenario's uitgewerkt, die variëren van een 'normaal' festival tot een compleet 'lockdown-festival', waar de deelnemers optreden via een live-verbinding zonder publiek in Ahoy. Bakker zegt dat er bewust is gekozen voor scenario's en niet voor gedetailleerde draaiboeken. "Op die manier zijn we wendbaarder, en kunnen we maximaal profiteren als het met de coronamaatregelen de goede kant opgaat."

We zijn hoopvol, want de eerste prikken zijn vandaag gezet.

Sietse Bakker, Eurovisie Songfestival

Bakker zegt zich niet te willen wagen aan een voorspelling over hoe het eruit gaat zien. "Maar we zijn wel hoopvol, want de eerste prikken zijn vandaag gezet."

De finale van het Eurovisie Songfestival 2021 is op 22 mei. In dezelfde week zijn op dinsdag en donderdag twee halve finales (18 en 20 mei) waarin de deelnemende landen zich proberen te kwalificeren voor de finale.

Namens Nederland doet zanger Jeangu Macrooy opnieuw mee aan het evenement, maar dan wel met een nieuw liedje. Welk liedje is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk hier hoe Nederland eerder het Songfestival won en organiseerde:

Hoe Nederland het Songfestival won en organiseerde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl