NOS Nieuws

Wekdienst 30/12: Britse parlement debatteert en stemt over brexit • OMT bij elkaar

Goedemorgen! Het Britse parlement komt bijeen om te debatteren en te stemmen over het brexit-akkoord. De Kiesraad zal bekendmaken welke partijen zich hebben aangemeld voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Vandaag is het overwegend bewolkt met af en toe wat regen. Er staat een matige zuidwestenwind en de temperatuur loopt op naar 7 graden.

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Outbreak Management Team komt bij elkaar om de stand van zaken rondom de coronapandemie te bespreken. Ze zullen het onder andere hebben over de besmettelijke Britse variant die rondgaat. Daarna komen onder anderen premier Rutte en ministers De Jonge en Grapperhaus bij elkaar.
  • Het Britse parlement komt bijeen om te debatteren en te stemmen over het brexit-akkoord. Alle EU-lidstaten gingen maandag al akkoord met het handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk na de brexit.
  • Ook zal de Kiesraad bekendmaken welke partijen zich hebben aangemeld voor de Tweede Kamerverkiezingen. De partijen hadden tot 21 december de tijd om een naam en logo te registreren bij de Kiesraad.
  • Ondanks het vuurwerkverbod sluit PostNL ook dit jaar de brievenbussen. De bijna 11.500 brievenbussen gaan vandaag dicht en worden op 4 januari weer geopend.

Wat heb je gemist?

De politie in Rotterdam onderzoekt mogelijk racisme bij de arrestatie van leden van een Dordrechts gezin. De familie heeft aangifte gedaan van zware mishandeling, belediging en discriminatie, meldt het NRC.

Er zijn videobeelden gemaakt van de arrestatie waarop een agent een zwarte man die wordt aangehouden uitscheldt voor "kutneger" en er wordt gevochten.

Het is niet voor het eerst dat de Rotterdamse politie in opspraak is door mogelijke racistische uitlatingen van agenten. Eerder onthulde NRC het bestaan van een WhatsAppgroep waarin negen agenten burgers onder meer uitmaakten voor "kutafrikanen" en "pauperallochtonen".

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Corona overheerste het nieuws dit jaar. Maar naast de pandemie, gebeurde er nog veel meer. In het coronaloze jaaroverzicht is een opsomming te zien van de meest indrukwekkende, ontroerende en nieuwswaardige momenten:

Ook dit was 2020: het coronaloze videojaaroverzicht

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl