President Poetin van Rusland
NOS Nieuws

Na zes weken feliciteert ook Poetin Biden met zijn overwinning

Nu Joe Biden ook formeel is aangewezen als de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft de Russische president Poetin zijn aankomende collega eindelijk gefeliciteerd met zijn overwinning.

"Ik sta klaar om met je te praten", schrijft hij in een telegram aan Biden en wenst hem veel succes. Poetin is ervan overtuigd dat Rusland en de Verenigde Staten, ondanks de verschillen tussen beide, kunnen bijdragen aan het oplossen van de vele problemen en uitdagingen waar de wereld op dit moment voor staat.

Lange tijd wilde Poetin niet reageren op de uitkomst van de presidentsverkiezingen, ook niet nadat Amerikaanse media Biden een paar dagen na de verkiezingen van begin november tot winnaar hadden uitgeroepen. De uitslag moest eerst definitief zijn, zei een woordvoerder van het Kremlin. In 2016 was Poetin juist een van de eersten die Donald Trump feliciteerden.

Poetin was de laatste wereldleider die Biden nog moest feliciteren. Ook de Chinese president Xi liet lang op zich wachten. Hij bracht op 25 november zijn gelukwensen over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl