Reuters
NOS Nieuws

Kremlin: te vroeg om op uitslag VS te reageren

De Russische president Poetin wil nog niet reageren op de Amerikaanse verkiezingen. Twee dagen nadat Amerikaanse media Joe Biden als winnaar hadden uitgeroepen, zegt een woordvoerder van het Kremlin dat de uitslag definitief moet zijn voordat Poetin zal reageren.

Veel wereldleiders feliciteerden Biden al omdat hij een onoverbrugbare voorsprong heeft genomen op president Trump. Het Kremlin wijst er echter op dat Trump heeft aangekondigd de resultaten aan te willen vechten.

Ook China heeft nog geen commentaar gegeven op de verkiezing. Uit andere landen stroomden de felicitaties binnen voor Biden, zoals van premier Rutte. Er waren ook gelukwensen van leiders die Trump als bondgenoot zien, zoals koning Salman van Saudi-Arabië, de Israëlische premier Netanyahu en premier Johnson van Groot-Brittannië.

Premier Rutte heeft Biden nog niet gefeliciteerd, zei hij vanochtend:

Rutte: heb heel prettig kunnen werken met Trump

De Kremlin-woordvoerder onderstreepte dat Poetin bereid is samen te werken met elke partij. Rusland hoopt de betrekkingen met de VS weer te kunnen normaliseren.

Sinds Rusland in 2014 het Oekraïense schiereiland de Krim annexeerde, staat de relatie met Washington onder spanning. Op dat moment was Biden vicepresident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl