De 4-jarige Ayda Gezgin temidden van haar redders
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw kleuter gered in Izmir, dodental aardbeving loopt op

In de Turkse stad Izmir is opnieuw een kleuter levend uit het puin gehaald. Reddingwerkers vonden haar, 91 uur na de aardbeving, onder resten van een appartementencomplex dat vrijdag bij de aardbeving in de Egeïsche Zee instortte.

De reddingswerker die haar vond, zegt dat hij een kind hoorde schreeuwen. Toen hij de plek bereikt had, zwaaide ze, vertelde ze haar naam en zei ze dat ze oké was.

Omringd door klappende en juichende reddingswerkers werd de 4-jarige Ayda naar een ambulance gebracht:

Vier dagen na aardbeving 4-jarig meisje gered in Izmir

Dodental loopt op

Het dodental van de aardbeving is inmiddels opgelopen tot 104; in Izmir zijn 102 lichamen geborgen, op het Griekse eiland Samos twee.

In Izmir raakten zo'n duizend mensen gewond, 147 van hen liggen nog in het ziekenhuis. In vijf ingestorte gebouwen wordt nog naar slachtoffers gezocht.

In Izmir werden gisteren twee meisjes uit een ingestort gebouwen gered. De 14-jarige Idil en de 3-jarige Elif:

Meisjes gered uit puin Izmir

Voor de hulpverlening zijn bijna 8000 mensen ingezet. Voor mensen die niet naar hun huis terug kunnen, zijn 3500 tenten en 13.000 bedden beschikbaar.

De aardbeving van vrijdag had een kracht van 6,6. Er zijn meer dan 1400 naschokken geteld.

In Turkije komen geregeld zware aardbevingen voor. In januari van dit jaar kwamen 41 mensen om bij een aardbeving in Elazig. In het oosten van Turkije stierven in 2011 meer dan 500 mensen bij een aardbeving in de stad Van.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl