Reddingswerkers in Izmir
NOS NieuwsAangepast

Twee meisjes levend onder puin Izmir vandaan gehaald

Drie dagen na de aardbeving zijn in de Turkse stad Izmir twee meisjes levend onder het puin vandaan gehaald. Ze lagen onder de brokstukken van ingestorte appartementencomplexen.

Reddingswerkers applaudisseerden toen het 14-jarige meisje Idil levend werd gevonden. Ze heeft zo'n 58 uur onder het puin gelegen. Haar 8-jarige zusje overleefde de aardbeving niet.

Zeven uur later vonden hulpverleners de 3-jarige Elif tussen de resten van een ingestort gebouw. Haar moeder en zus werden twee dagen eerder al gered.

Meisjes gered uit puin Izmir

Het dodental van de beving van afgelopen vrijdag staat inmiddels op 81. Er wordt naar doden en overlevenden gezocht tussen het puin van acht ingestorte gebouwen. De zoekactie heeft even stilgelegen, uit angst dat naastgelegen gebouwen ook zouden instorten.

Volgens de laatste cijfers van de autoriteiten zijn er bijna duizend stedelingen gewond geraakt door het instorten van gebouwen in Izmir. Zo'n 219 van hen worden nog verpleegd.

De aardbeving vrijdag had een kracht van 6,7. Het epicentrum lag in zee tussen Turkije en Griekenland. Ook op het Griekse eiland Samos vielen slachtoffers. Daar kwamen twee tieners om het leven en raakten 19 mensen gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl