Wekdienst 21 oktober
NOS Nieuws

Wekdienst 21/10: Nationale herdenking Franse leraar • Amsterdam Dance Event online

Goedemorgen! In Frankrijk wordt een nationale herdenking gehouden voor de leraar die vrijdag werd onthoofd door een extremistische moslim en het Amsterdam Dance Event begint, dit jaar voor het eerst online.

Het weer: de zon laat zich zien maar er valt ook een enkele bui. Langs de kust is de wind hard tot stormachtig. Wel is het zacht voor de tijd van het jaar met 17 tot 20 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Parijs wordt een nationale herdenking gehouden voor de omgebrachte leraar Samuel Paty. De docent werd vrijdag onthoofd door een extremistische moslim, nadat hij tijdens een les spotprenten van de profeet Mohammed had laten zien.
  • Eigenlijk zou vandaag het Amsterdam Dance Event beginnen. Normaal komen er honderdduizenden bezoekers uit tientallen landen op af, dit jaar is het evenement vanwege corona digitaal met livestreams en workshops.
  • In de Giro d'Italia staat een bergetappe op het programma waarin Wilco Kelderman een poging zal wagen dichter bij rozetruidrager João Almeida te komen. De Portugees heeft een voorsprong van zeventien seconden op de Nederlandse kopman van Sunweb in het algemeen klassement.
  • Ajax neemt het in de Champions League op tegen Liverpool. De wedstrijd begint om 21.00 uur.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse ruimtesonde Osiris-Rex heeft het oppervlak van de planetoïde Bennu bereikt. De missie heeft als doel het opzuigen van ruimtegruis van de planetoïde. Volgens ruimtevaartorganisatie NASA ging alles volgens plan. "Touchdown bevestigd", klonk het rond middernacht Nederlandse tijd.

Wetenschappers zijn zeer geïnteresseerd in de samenstelling van rotsblokken als Bennu. De aarde is ontstaan uit rotsblokken die vergelijkbaar zijn met Bennu, die door de tijd heen zijn samengeklonterd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Zanger en gitarist Spencer Davis (81) is overleden. Davis was de oprichter van The Spencer Davis Group die in de jaren 60 verscheidene grote hits had met Gimme Some Lovin', I'm A Man, Keep On Running en Time Seller.

Zijn meest bekende hit:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl