Jurgen Klopp langs de kant

Tobbend Liverpool verspeelt winst op Everton en verliest Van Dijk

Liverpool heeft in de Engelse competitie opnieuw punten verspeeld. De landskampioen speelde met 2-2 gelijk bij koploper Everton.

De prestaties van de Engelse landskampioen vallen tot nu toe tegen dit seizoen. Eind augustus werd de strijd om het Community Shield verloren van Arsenal en diezelfde ploeg zorgde voor uitschakeling in de League Cup. Drie dagen later werd bovendien met 7-2 verloren van Aston Villa in de competitie.

Blessure Van Dijk

Dit keer kwam Liverpool, zonder Georginio Wijnaldum in de basis, al in de derde minuut op voorsprong. Andy Robertson legde breed en Sadio Mané schoot de bezoekers op voorsprong. Toch kreeg Liverpool een grote tegenvaller te verwerken in de beginfase.

Na tien minuten voetballen kwam Virgil van Dijk hard in botsing met Everton-keeper Jordan Pickford. Omdat de Oranje-aanvoerder net buitenspel stond, bleef een strafschop uit, maar de 29-jarige verdediger moest wel met een knieblessure het veld verlaten.

Virgil van Dijk raakt geblesseerd na wild uitkomen van Everton-doelman Jordan Pickford

Halverwege de eerste helft kwam Everton ook nog op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van James Rodríguez kopte Michael Keane de 1-1 binnen. Liverpool ging vervolgens op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar Everton kwam na kansen van Thiago, Sadio Mané en Jordan Henderson met de schrik vrij.

Salah scoort

Na rust waren de meeste kansen voor Everton, maar pogingen van Dominic Calvert-Lewin en Richarlison leverden geen treffer op. Die viel uiteindelijk wel aan de andere kant.

Yerry Mina kreeg de bal niet goed weg en Mohamed Salah strafte dat meedogenloos af door zijn honderdste doelpunt voor Liverpool te maken en de landskampioen daarmee op een 2-1 voorsprong te brengen.

Toch kon Liverpool niet lang genieten van de voorsprong, want tien minuten voor tijd was het Calvert-Lewin die de 2-2 binnenkopte na een uitstekende voorzet van Lucas Digne. Everton-aanvaller Richarlison incasseerde in de negentigste minuut nog rood na een harde overtreding op Thiago.

Wijnaldum mocht in blessuretijd een paar minuten invallen en daarna leek Henderson de wedstrijd alsnog van een winnaar te voorzien, maar de videoscheidsrechter keurde het doelpunt van de Liverpool-middenvelder af, omdat Mané even daarvoor een fractie buitenspel had gestaan.