Virgil van Dijk raakt geblesseerd na wild uitkomen van Everton-doelman Jordan Pickford
NOS VoetbalAangepast

Vrees voor ernstige knieblessure Van Dijk

Liverpool is bang dat Virgil van Dijk een ernstige blessure heeft opgelopen en mogelijk maandenlang uit de roulatie is.

Van Dijk viel geblesseerd uit in de beginfase van het Premier League-duel tussen Liverpool en Everton. De 29-jarige verdediger kwam hard in botsing met de wild uit zijn doel stormende Everton-keeper Jordan Pickford.

Van Dijk raakte daarbij geblesseerd aan zijn rechterknie. Hij werd uitvoerig behandeld en verliet op eigen kracht het speelveld. Hij hinkte met de fysiotherapeut van Liverpool terug naar de kleedkamer.

 • Getty Images
  Jordan Pickford kwam wild uit op de benen van Virgil van Dijk
 • Getty Images
  Het been van Virgil van Dijk krijgt een flinke klap
 • Getty Images
  Beeld van de andere kant: het rechterbeen van Virgil van Dijk blijft staan
 • Getty Images
  Van Dijk bleef een tijd op de grond liggen
 • Getty Images
  Van Dijk werd behandeld en moest gewisseld worden

Volgens Engelse media zou Van Dijk zijn kruisband gescheurd hebben. Als dat zo is, kan hij mogelijk de rest van het seizoen niet meer in actie te komen.

Deelname aan EK onzeker

Voor het herstel van zo'n blessure staat doorgaans zo'n acht tot negen maanden. Van Dijk lijkt in ieder geval de komende Champions League-duels met Ajax te missen. Ook de interlands eind november zal de aanvoerder van Oranje mogelijk aan zich voorbij moeten laten gaan.

Afhankelijk van de ernst van de blessure is ook zijn deelname aan het uitgestelde EK, volgend jaar zomer, onzeker geworden.

Van Dijk werd vervangen door Joe Gomez. De stand was op dat moment 1-0, de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na afloop van het duel bood Pickford zijn excuses aan voor de overtreding. Dat deed hij via Van Dijks ploeggenoot Jordan Henderson. "Hij kwam na afloop naar me toe en bood zijn excuses aan en vroeg me dat aan Virgil door te geven", aldus Henderson die eraan toevoegde dat Pickford wat hem betreft een rode kaart had moeten krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl