Pierre-Emerick Aubameyang schiet de winnende strafschop binnen voor Arsenal

Arsenal verslaat Liverpool na strafschoppen in Community Shield

Arsenal heeft ten koste van Liverpool voor de zestiende keer de Community Shield gewonnen, het traditionele treffen tussen de landskampioen en de winnaar van de FA Cup.

Op Wembley stond na 90 minuten 1-1 op het scorebord, waarna bekerwinnaar Arsenal de penalty's beter nam dan kampioen Liverpool.

Liverpool begon sterk aan het duel en Virgil van Dijk trof al snel doel, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Kort daarna schoot Pierre-Emerick Aubameyang namens Arsenal fraai raak in de verre hoek.

Daarna had Liverpool, waar ook een basisplaats was weggelegd voor Georginio Wijnaldum, het overwicht, maar pas na rust werd het 1-1 dankzij Takumi Minamino. De Japanner kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en scoorde koeltjes.

In het vervolg hield Arsenal stand, waarna de Gunners alle penalty's benutten en invaller Rhian Brewster, die speciaal voor de strafschoppenreeks was ingebracht, namens de Reds hard en via de lat over schoot.