Virgil van Dijk kan niet geloven wat er allemaal misgaat bij Liverpool

Liverpool en Manchester United met grote cijfers vernederd

Ongeloof in het Engelse voetbal. Vlak na elkaar zijn landskampioen Liverpool en grootmacht Manchester United met zeldzaam grote cijfers onderuitgegaan in de Premier League.

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kregen met Liverpool een ongenadig hard pak slaag bij Aston Villa (7-2) en United ging thuis met invaller Donny van de Beek met 6-1 onderuit tegen Tottenham Hotspur.

Ongeloof bij Liverpool en United na grote nederlaag: 'Heel gênant dit'

Al na vier minuten keek Liverpool tegen een achterstand aan tegen Villa en dat was de inleiding voor de eerste nederlaag van het seizoen voor het elftal van Jürgen Klopp, dat op 21 oktober het nieuwe Champions League-seizoen opent tegen Ajax.

Bij Villa waren Watkins (drie keer), Jack Grealish (twee keer), John McGinn en Ross Barkley trefzeker. Mohamed Salah was een lichtpuntje bij Liverpool met twee goals.

United evenaart record

Voor United was de oorwassing tegen Spurs een evenaring van de grootste thuisnederlaag ooit in de Premier League. Op 23 oktober 2011 werd er al eens met 6-1 verloren van Manchester City.

Serge Aurier en Son Heung-min vieren een treffer op Old Trafford tegen Manchester United

Zonder bankzitter Van de Beek en zijn geblesseerde Spurs-vriend Steven Bergwijn was het een spectaculaire eerste helft op Old Trafford. Na acht minuten had de bal al drie keer in het doel gelegen.

Bruno Fernandes zette United na twee minuten nog op 1-0 uit een strafschop, maar Tanguy N'Dombele en Son Heung-Min deden het duel direct kantelen en lanceerden Tottenham naar nog meer goals. Daar hielp een rode kaart voor United-aanvaller Anthony Martial na een handgemeen ook bij.

Heung-Min kwam uit op twee goals, net als Harry Kane. Ook Serge Aurier scoorde voor de Spurs.