NOS Nieuws

Wekdienst 16/10: Laatste dag zaak Nicky Verstappen • Campagne tegen WhatsApp-fraude

Goedemorgen! In de strafzaak tegen Jos B. krijgt de verdachte de mogelijkheid om nog iets te zeggen over Nicky Verstappen, en door de enorme toename van WhatsApp-fraude start de politie een waarschuwingscampagne.

Het blijft vandaag vrijwel droog, alleen in het noorden is er kans op een beetje regen. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. Er staat weinig wind en de temperatuur ligt vanmiddag rond de 12 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de laatste dag van de inhoudelijk behandeling van de zaak Nicky Verstappen. Verdachte Jos B. krijgt nog zijn laatste woord. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank uitspraak doet.
  • De politie start een online waarschuwingscampagne tegen WhatsApp-fraude, want elke dag krijgt de politie bijna honderd aangiften van WhatsApp-fraude en pogingen daartoe.
  • Het is de tweede dag van de EU-top in Brussel. Vandaag wordt opnieuw gepraat over de brexit-onderhandelingen en de corona-aanpak.

Wat heb je gemist?

De EU-landen gaan bekijken of ze elkaars coronatesten kunnen gebruiken. De Europese regeringsleiders hebben dat afgesproken. Volgens premier Rutte moet er meer coördinatie tussen landen komen, zodat een test die in bijvoorbeeld Tsjechië is afgenomen straks ook in Nederland geldig is. Rutte wil verder dat er afspraken komen over de quarantaine. De duur daarvan loopt nu uiteen van zeven tot veertien dagen. Lees meer coronanieuws in ons liveblog.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

President Trump hield gisteren een campagnebijeenkomst in Greenville in North Carolina. "Laatst zei iemand tegen me dat ik met afstand de beroemdste persoon ter wereld ben", vertelde hij daar. "Ik zei nee, dat ben ik niet."

Wie volgens de president dan wel de beroemdste persoon is? "Jezus Christus."

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl