ANP

Goedemorgen! KLM dient in Den Haag een plan in om de luchtvaartmaatschappij te reorganiseren. En nieuwe tabaksverpakkingen zien er vanaf vandaag allemaal hetzelfde uit.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier:

Het weer: het wordt een regenachtige dag. Bij een stevige zuidelijke wind wordt het vanmiddag een graad of 16. In de namiddag wordt het van het zuidwesten uit wel weer droog droog en klaart het op.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Topman Pieter Elbers van KLM gaat naar het kabinet om z'n plannen voor een reorganisatie te presenteren. Die plannen waren een voorwaarde voor de staatssteun van 3,4 miljard euro. Maar een akkoord met de bonden, onder meer over de voorwaarden om zo'n 5000 banen te schrappen, is er nog niet,
  • Nieuwe sigaretten worden vanaf vandaag allemaal in een sobere donkergroen-bruine verpakking gemaakt. Welk merk je ook koopt. Winkeliers mogen nog wel hun oude voorraad verkopen. Vanaf vandaag mag op stations ook niet meer gerookt worden. Alle 390 rookpalen en 120 rookroosters zijn weggehaald. De laatste rookpaal wordt naar het Spoorwegmuseum verplaatst.
  • In Brussel is een ingelaste EU-top. Daar wordt onder meer gesproken over de situatie in Wit-Rusland. De EU erkent Loekasjenko niet meer als president, maar volgen er ook sancties? Ook de spanning tussen Griekenland en Turkije over gas in de Middellandse Zee staat op het programma.
  • PSV speelt in de play-offs voor de Europa League tegen het Noorse Rosenborg. Eran Zahavi, de Israëlische aanwinst in de spits is speelgerechtigd. Het duel is vanaf 19.00 uur te volgen op NPO Radio 1 en via een liveblog op NOS.nl.

Wat heb je gemist?

In de eerste coronagolf van dit voorjaar zijn ruim 10.000 Nederlanders overleden aan de gevolgen van het virus, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het gaat om sterfgevallen van maart tot en met juni, waarbij de arts als doodsoorzaak vastgestelde of vermoedelijke covid-19 heeft ingevuld.

De meeste coronadoden vielen in april, toen meer dan 6000 mensen aan het virus overleden. Over de hele periode was de gemiddelde leeftijd van de sterfgevallen bij mannen 79,7 jaar en bij vrouwen 83,8 jaar.

Er stierven meer mannen (53 procent) dan vrouwen (47 procent) aan corona. In de leeftijdsgroep van 75 tot 80 jaar overleden zelfs twee keer zoveel mannen als vrouwen aan het virus.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Dat je drones kunt gebruiken om mooie foto's of video-opnames te maken of pakketjes te bezorgen, is bekend. Maar ze kunnen nog veel meer. In Enschede kwamen luchtvaarexperts bij elkaar om een inkijkje te geven in de toekomst van drones.

Dit zijn de drones van de toekomst: 'Ze gaan passagiers en containers vervoeren'

Fijne dag!

STER reclame