Efficiënt sc Heerenveen neemt de punten mee bij Fortuna Sittard

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sitard - sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft dankzij een productief eerste halfuur een 3-1 zege bij Fortuna Sittard geboekt. De Friezen zijn na twee duels schadevrij - vorige week werd Willem II met 2-0 geklopt -, de Limburgers staan daarentegen nog met lege handen.

Fortuna had voor de rust meer balbezit, maar werd nooit gevaarlijk. Heerenveen was efficiënter en nam snel afstand. De 19-jarige Bayern-huurling Oliver Batista Meier rondde na een kwartier een mooie door middenvelder Joey Veerman opgezette Friese aanval af.

Kappen en draaien

Vervolgens scoorde de 21-jarige Joey Veerman vanaf de stip na een overtreding van Roel Janssen op Batista Meier en zette de van St. Pauli teruggekeerde Henk Veerman na kundig kappen en draaien zijn ploeg op 0-3.

Sebastian Polter kopt raak namens Fortuna Sittard

Na rust kreeg het fellere Fortuna via Mats Seuntjens, Zion Flemming en Lisandro Semedo kansen en kopte de van Union Berlin overgenomen Sebastian Polter een kwartier voor tijd raak na knap voorbereidend werk van Semedo.

Maar verder kwam de thuisploeg niet. Integendeel, aan de andere kant moest doelman Alexei Koselev handelend optreden bij schoten van Mitchell van Bergen en aanvoerder Henk Veerman.