Veerman moest een liedje zingen: 'Mooi Volendam, vol overtuiging'

Niet alleen Arjen Robben en Maarten Stekelenburg zijn deze zomer teruggekeerd naar de Nederlandse voetbalvelden, veel meer spelers kregen heimwee naar de eredivisie.

Deze week tellen we af naar de start van de competitie die zaterdag begint met de wedstrijd sc Heerenveen-Willem II. Een wat andere start dan gepland, aangezien het duel tussen FC Utrecht en AZ is afgelast en verplaatst is naar 27 december.

Dinsdag waren we op bezoek bij kersvers RKC'er Vurnon Anita en vandaag nemen we een kijkje bij Henk Veerman, die na twee seizoenen bij het Duitse St. Pauli terug is bij sc Heerenveen.

'Het Monaco van Nederland'

Veermans periode in de Tweede Bundesliga verliep wisselvallig. Hij droeg op sportief gebied een behoorlijk steentje bij met 17 doelpunten in 38 competitiewedstrijden, maar worstelde ook het grootste deel van 2019 met een zware kruisbandblessure.

Deze zomer wilden Veerman en zijn gezin terug naar Nederland. "Met corona is het lastig in het buitenland. Je zit steeds, in ons geval, met z'n drieën. Dat maakte het zwaar. Op een gegeven moment ben je daar wel klaar mee", zegt de 29-jarige spits.

Veerman ondernam direct actie. "Ik heb meteen aan het begin van de coronacrisis m'n zaakwaarnemer wat belletjes laten plegen, naar allerlei clubs in Nederland. Dat Heerenveen toehapte, is enorm leuk."

Bijkomend voordeel: Veerman kan weer in zijn geboortedorp Volendam gaan wonen. Of, in zijn eigen woorden: "Het Monaco van Nederland. Dat weet iedereen."

Programma eerste speelronde eredivisie NOS

STER reclame