Bekijk de samenvatting van FC Twente-Fortuna Sittard Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

FC Twente is de competitie begonnen met een overtuigende overwinning op Fortuna Sittard. Het werd in Enschede 2-0 voor de ploeg van trainer Ron Jans, die aan zijn eerste seizoen bij de Tukkers begonnen is en er niet voor schroomde enkele jonkies in de basis op te stellen.

Twente begon gretig in de met 8.000 toeschouwers gevulde Grolsch Veste en aanvoerder Wout Brama had na een paar minuten al bijna succes met een venijnige uithaal.

De snelle Queensy Menig scoorde wel na een een-tweetje met de 19-jarige back Jayden Oosterwolde, die bij zijn debuut in de eredivisie voor veel dreiging zorgde op de linkerflank.

FC Twente-trainer Ron Jans Pro Shots

Fortuna-doelman Alexei Koselev keerde een schot van de van FC Utrecht gehuurde Vaclav Cerny, waarna Danilo in de herkansing voor open doel miste. Ook een inzet van Oosterwolde werd gepareerd door Kosolev, terwijl aan de overkant Emil Hansson te hoog mikte.

Nog meer Twents talent

Vlak na rust liet nog een Twents talent van zich spreken: de 20-jarige Jesse Bosch kwam het strafschopgebied binnen en werd neergehaald door Branislav Ninaj. Ajax-huurling Danilo bracht via de toegekende penalty de 2-0 op het scorebord. Fortuna drong nog wel aan, maar werd niet gevaarlijk.

Brama bij Twente in ere hersteld: 'Leven wel veel revanchegevoelens bij mij'

Jans zat overigens voor de 469ste keer als coach op de bank zat bij een eredivisiewedstrijd. De Zwollenaar, die over twee weken 62 jaar wordt, kwam daarmee op gelijke hoogte met Kees Rijvers en weet nog slechts vier man boven hem. Bert Jacobs voert met 741 duels de ranglijst aan.

Statistieken FC Twente - Fortuna Sittard

STER reclame