NOS Nieuws

Wekdienst 24/08: Laatste dag proces Wilders • mbo's beginnen weer

Goedemorgen! Geert Wilders krijgt het laatste woord in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol en mbo-studenten maken zich zorgen over de kwaliteit van het praktijkonderwijs nu er anderhalve meter afstand gehouden moet worden.

Deze wekdienst liever luisteren? Dat kan hier:

Zo nu en dan breekt de zon door, maar er valt ook af en toe een bui. In het noorden kan het ook even onweren. Maxima tussen 19 en 22 graden. De wind waait matig uit westelijke richting. Morgen valt er enige tijd regen, woensdag waait het fors.

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de laatste dag van het proces tegen PVV-leider Geert Wilders. Hij krijgt het laatste woord in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Vanaf 9.30 uur is het te volgen via een livestream op de website van de NOS. Wilders staat terecht omdat hij in 2014 zijn achterban vroeg of ze meer of minder Marokkanen wilden, waarop zij "Minder!" scandeerden en Wilders zei: "Dan gaan we dat regelen".
  • De mbo-opleidingen gaan weer van start. Net als in het hoger onderwijs worden de meeste lessen online gegeven, en tijdens de praktijklessen moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Studenten maken zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs en het groeiende gebrek aan stageplekken.
  • In de rechtbank Utrecht is een kort geding van Stichting Viruswaarheid tegen het RIVM en de Staat. De actiegroep wil inzage in documenten van het RIVM, waarop adviezen voor coronamaatregelen zijn gebaseerd.
  • De vier verdachten die vastzitten voor de dood van Bas van Wijk, die begin deze maand werd neergeschoten in Amsterdam, horen of ze langer in de cel blijven.

Wat heb je gemist?

Woningbezitters kunnen de investering om hun huis energieneutraal te maken maar moeilijk terugverdienen. Daarom zal hun bijdrage aan het halen van de klimaatdoelstellingen veel kleiner zijn dan waar het kabinet van uitgaat, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Op Instagram is een opvallende foto van koning Willem Alexander en koningin Máxima gepubliceerd. Daarop staat het koningspaar vlak naast een man, zonder dat ze anderhalve meter afstand houden. De foto is gemaakt in tijdens de vakantie van de Oranjes in Griekenland.

De bewuste vakantiefoto

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl