NOS Nieuws

Wekdienst 23/8: opnieuw demonstraties Wit Rusland • Finale Champions League

Goedemorgen! Wielrenners strijden in Drenthe om de Nederlandse titel op de weg en in Lissabon is vanavond de finale van de Champions League. In Wit Rusland wordt opnieuw gedemonstreerd om definitief af te rekenen met het regime van president Loekasjenko.

Vandaag is er geregeld zon, maar ook zo nu en dan een bui. Vooral in het noorden kan het ook even onweren. Tussen de buien door wordt het maximaal 20 tot 22 graden.

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Met een 'Mars voor het nieuwe Wit-Rusland' willen veel Wit-Russen definitief afrekenen met het regime van president Loekasjenko. Demonstranten vertrekken vanochtend uit provinciesteden richting Minsk, waar vanmiddag een grote betoging wordt verwacht.
  • Paris Saint-Germain en Bayern München staan vanaf 21.00 uur tegenover elkaar in de finale van de Champions League. Bayern won de belangrijkste Europese prijs voor clubs voor het laatst in 2013; voor PSG is het de eerste finale.
  • Op de Drentse Col du VAM is het NK wielrennen voor mannen. De renners rijden 27 ronden rond en over de berg, met een totale lengte van 197 kilometer. Favoriet is Mathieu van der Poel, maar ook Jumbo-Visma-renners als Tom Leezer en Koen Bouwman doen mee en de broers Boy en Danny van Poppel. De wedstrijd is vanaf 15.00 te volgen via NPO 1, NOS.nl en de NOS-app.

    Bij de vrouwen won gisteren Anna van der Breggen; dit is een samenvatting van die wedstrijd:
Van der Breggen soleert naar nationale titel op de weg, Van Vleuten tweede

Wat heb je gemist?

Het Huis van Afgevaardigden heeft gestemd voor het terugdraaien van bezuinigingen bij postbedrijf US Postal Service. Ook wil het Huis miljardensteun voor het bedrijf. Door bezuinigingen zijn er sinds enige tijd vertragingen met de bezorging van post. De Democraten vrezen dat dit grote gevolgen gaat hebben voor de presidentsverkiezingen van begin november, omdat veel Amerikanen per post stemmen.

Dinsdag zei de baas van de US Postal Service, die is benoemd door president Trump, dat hij vanwege de ophef de geplande bezuinigingen tot na de presidentsverkiezingen wil uitstellen, maar dat stelden de Democraten niet gerust. Het wetsvoorstel uit het Huis gaat nu naar de Senaat; daar hebben de Republikeinen de meerderheid en die lijken tegen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Hoe verspreidt corona zich tijdens een concert? Duitse wetenschappers onderzoeken dat om meer informatie te krijgen over de bewegingsstromen in een mensenmassa, en het gedrag van het publiek. Correspondent Wouter Zwart pakte het concert in Leipzig mee - in een zaal met duizenden mensen.

Check in de video hieronder hoe dat eraan toe ging:

Concert zonder afstand: Duitse wetenschappers testen coronagevaar tijdens evenement

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl