Anna van der Breggen veroverde zaterdag de nationale titel op de weg
NOS WielrennenAangepast

EK wielrennen komende dagen live te zien bij de NOS

Zaterdag begint de Tour de France, maar voor het zover is, wordt er nog gestreden om de Europese titels op de weg. In het Franse Plouay komen de mannen en vrouwen in actie en hun verrichtingen zijn live te volgen bij de NOS.

Om 14.30 uur maandagmiddag stappen de vrouwen al op voor de tijdrit. Kersvers Nederlands kampioen Anna van der Breggen en Ellen van Dijk zijn de Nederlandse troeven. Hoe ze het ervanaf brengen is te zien in een livestream op NOS.nl en in de app.

De mannen rijden na de vrouwen hun tijdrit, maar de KNWU heeft daar vanwege de volle wielerkalender geen renners voor opgegeven.

Wegraces

Van der Breggen en Van Dijk komen donderdag opnieuw in actie bij de wegrace over bijna 110 kilometer, die vanaf 13.45 uur ook wordt uitgezonden op NPO 1, NOS.nl en in de app.

Naast Van der Breggen en Van Dijk staan wereldkampioen Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Chantal Blaak, Amy Pieters, Demi Vollering en sprintster Lorena Wiebes aan de start.

De Nederlandse mannen hebben met tweevoudig nationaal kampioen Mathieu van der Poel ook zeer zeker een kanshebber voor het goud. Hij krijgt in de race over 177 kilometer hulp van onder anderen Koen de Kort, Sebastian Langeveld en Pieter Weening.

Programma EK wielrennen

Maandag, 14.30 uur: op NOS.nl en in de NOS-app laat de NOS de tijdrit voor vrouwen zien. Anna van der Breggen en Ellen van Dijk zijn de Nederlandse troeven.

Woensdag, 13.45 uur: op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app is de wegrit voor mannen te zien. Van der Poel heeft ervaren renners als Koen de Kort, Sebastian Langeveld en Pieter Weening om zich heen om hem naar de Europese titel te kunnen leiden.

Mathieu van der Poel komt in actie op de EK wielrennen

Donderdag, 13.45 uur: op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app zendt de NOS de wegkoers voor vrouwen uit.

Met Van Vleuten, Vos, Van der Breggen, Blaak, Van Dijk, Pieters, Demi Vollering en sprintster Lorena Wiebes heeft Nederland meer dan genoeg rensters om uit te spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl