NOS Nieuws

Republikeinen nodigen opvallende sprekers uit voor hun conventie

Koppel richt vuurwapens op betogers die langs hun huis lopen

Het Amerikaanse echtpaar dat in St. Louis vuurwapens richtte op Black Lives Matter-demonstraten, is uitgenodigd om volgende week op de Republikeinse partijconventie te spreken. Andere opvallende sprekers zijn de anti-abortusdemonstrant Nick Sandmann en Andrew Pollack, de vader van een middelbare scholiere die bij een bloedbad op een school in Florida werd doodgeschoten.

Beelden van Patricia en Mark McCloskey gingen de wereld over toen op 28 juni een groep Black Lives Matter-demonstranten langs hun huis in een villawijk in St. Louis trok. Ze waren op weg naar het huis van de burgemeester. Het echtpaar kwam naar buiten en richtte hun wapens op hen. Ze zeiden dat ze zichzelf en hun bezit wilden beschermen. De demonstranten ontkenden dat ze slechte bedoelingen hadden.

Het incident liep met een sisser af. Het paar werd wel aangeklaagd. Hun werd onwettig gebruik van een vuurwapen ten laste gelegd. President Trump noemde de aanklacht absurd en het Witte Huis nam het meerdere keren voor hen op.

Sandmann

Nick Sandmann deed in januari vorig jaar mee aan een anti-abortusdemonstratie in Washington DC. In een massaal gedeelde video leek hij een indiaanse Vietnamveteraan te bespotten. Na het incident zeiden hij en de Vietnamveteraan dat ze de oplopende spanningen tussen de twee groepen probeerden te sussen.

Sandmann betichtte meerdere media van smaad, omdat ze zijn bedoelingen in een kwaad daglicht hadden gesteld. Hij eiste miljoenen. Met The Washington Post en CNN kwam hij tot een schikking. Hij klaagde ook The New York Times en ABC News aan.

Kijk hier naar de confrontatie tussen Sandmann en activist Nathan Phillips:

Confrontatie tussen joelende jongeren en indiaanse Vietnamveteraan

Andrew Pollack had een dochter op een middelbare school in Parkland, waar een schutter in 2018 zeventien mensen doodschoot. President Trump ontving in februari van dat jaar overlevenden en nabestaanden van het bloedbad op het Witte Huis, onder wie Pollack.

"We zijn hier omdat mijn dochter geen stem meer heeft. Ze werd vorige week met negen kogels vermoord", zei hij. "Hoeveel scholen, hoeveel leerlingen moeten er worden doodgeschoten? Het moet hier stoppen."

Pollack vroeg zich af hoe het kan dat er zoveel dodelijke schietpartijen zijn geweest op scholen. "Het had bij één school shooting moeten blijven, we hadden het moeten oplossen en ik ben woedend. Vanwege mijn dochter, die ik nooit meer zal zien."

Tijdens de Republikeinse Nationale Conventie, volgende week in Charlotte in North Carolina, kiezen de Republikeinen Trump tot hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl